Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Efter sågningen – Otto Wallins team slår tillbaka

Svenska ex-boxaren om Otto Wallins möte med Tyson Fury.
Tyson Fury och Otto Wallin på invägningen. Foto: AP
Otto ”All in” Wallin Foto: AP
Tyson Fury – ”The gipsy king”. Foto: AP

LAS VEGAS. Otto Wallins tungviktsmatch mot Tyson Fury har fått hård kritik av storpromotorn Eddie Hearn, som kallade den ”katastrof” och sågade biljettförsäljningen.

Nu slår Otto Wallins team tillbaka.

– Det spelar ingen roll vad han säger – det rör inte Otto i ryggen, säger Wallins manager Zachary Levin.

Det kom som en skräll när Otto Wallin blev klar för mötet mot Tyson Fury.

Efter att Fury slog Volodymyr Klytjko 2015 rasade hans liv samman, men sedan förra året är han uppe i ringen igen och siktar på att återta tungviktstronen. 

Otto ”All in” Wallin är, precis som Fury, obesegrad på proffsnivå, men har inte mött samma tunga motstånd som Fury, och svensken ses som en stor underdog. 

Rivalens angrepp 

Så stor att promotorn Eddie Hearn – som jobbar åt Furys rival från Storbritannien, Anthony Joshua – gick ut och sågade fajten rejält: 

– Den här matchen är en katastrof. Här har vi någon som vissa betraktar som världens bäste tungviktare och den verklige mästaren, och han säljer 1 500 biljetter i Las Vegas till en match som ingen ens pratar om, säger Hearn till Behind The Gloves. 

När SportExpressen når Wallins manager Zachary Levin med några timmar kvar till matchen, slår han tillbaka:

– Lyssna här. De flesta här vet inte vem Otto är. Han är okänd. Och det kommer negativa åsikter, det fattar vi. Men för det första: det där rör inte Otto i ryggen, han bryr sig inte.

– Och vad Hearn sa, det spelar inte nån roll. Det här är en jättematch. Fury ses av de flesta som världens bästa tungviktare, och Otto ska försöka vinna. Så om det är 10 eller 10 000 eller 100 000 är där, så kommer det vara en stor match, med stor betydelse.  

”Det här är hans dröm”

Levin säger att Otto Wallin är laddad och ”satsar allt”:

– Han jobbar så hårt som man någonsin kan begära av någon. Han är här för att göra sitt bästa och visa att han hör hemma på den här nivån. Det här här hans dröm. 

Hur har de här senaste dagarna sett ut för honom, vid sidan av invägning och presskonferenser? 

– Han har skött det han har behövt göra, det är många som drar i honom. Men förutom det så ser han till få den vila han behöver, han ser till att han äter rätt och håller vätskenivåerna. Hans fystränare är med hela tiden och ser över vad han får i sig. Han tränar på kvällarna med Joey Gamache, och filar på det sista, kollar över ”the game plan”. Och försöker slappna av emellan. Man försöker hålla det så vanligt som möjligt i en ovanlig situation, säger Levin. 

Enligt Levin tittar man inte längre fram än till matchen mot Fury. 

– Men självklart, vinner han det här är det nåt som ändrar hela hans liv och dem omkring honom. Och om Otto gör en bra match och visar vad han kan, vilket många inte känner till, så är det fortfarande vara jäkligt bra för hans karriär. Men han kommer dit för att vinna, och för att chocka världen. 

LÄS MER: Otto Wallin om sorgen efter pappans död

LÄS MER: Tysons Furys väg tillbaka efter kroppskollapsen – vägde 180 kg 

Svensken om pappans död och hans betydelse för karriären.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.