Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Efter massiva kritiken – nu ber arrangören om ursäkt

Foto: REUTERS / BILDBYRÅN
Foto: REUTERS / BILDBYRÅN

För flera länder är Samväldesspelen en av årets största sportsliga höjdpunkter.

Årets avslutningsceremoni har dock beskrivits som något av en katastrof, och nu har Peter Beattie, ordförande för spelen, gått ut och officiellt bett om ursäkt.

– Vi gjorde fel. Jag kan inte vara mer ärlig än så, säger han enligt Ten News.

Vart fjärde år anordnas Samväldesspelen – en tävling där länder i organisationen Samväldet ställs mot varandra i flera olika sporter.

Årets upplaga i Australien blev dock inte helt lyckad.

Under avslutningsceremonin valde man att göra om formatet, vilket bland annat innebar att den tradition där alla tävlingens atleter går in i stadion tillsammans ägde rum innan själva ceremonin startade. Det ledde till stort raseri från tv-tittarna, som menade att strålkastarljuset därmed togs från tävlingens allra viktigaste personer.

Beslutet kritiserades även av tv-ankaret Jo Griggs, som kommenterade evenemanget i australiska Channel 7 och som tydligt ville markera att ansvaret låg på arrangörerna.

– Folk tror att det är Channel 7 som har valt att inte visa bilder på idrottarna eller flaggbärarna, säger han.

Arrangören ber om ursäkt

Nu har Peter Beattie, ordförande för spelen, gått ut och officiellt bett om ursäkt för hur man valde att hantera avslutningsceremonin.

– Klantade vi oss? Ja. Borde idrottarna ha varit en del av den faktiska ceremonin som sändes i tv? Självklart. Vi gjorde fel. Jag kan inte vara mer ärlig än så, säger han enligt Ten News. 

På Twitter förklarar han vidare om hur man tänkte när man tog beslutet, samtidigt som han säger att han har förståelse för den kritik man har fått ta emot.

– Beslutet att ta in idrottarna innan sändningen togs på grund av restriktioner kopplat till idrottarnas komfort. Vi drevs av omsorg för dem, säger han.

– Vi ville att de skulle vara en del av avslutningsceremonin. Faktumet att vi lät dem komma in innan tv-sändningen startat gjorde dock att tv-tittarna inte fick se dem eller flaggbärarna. Där gjorde vi fel.

https://twitter.com/SmartState1/status/985609138808868864

 

https://twitter.com/SmartState1/status/985608358429310976

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.