Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter kritiken – rivalen kan nu ”sno” stjärnan

Sebastian Palmqvist. Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Sebastian Palmqvist har sågat Mullsjö för de tar honom ”för givet”. 

Nu är en övergång till rivalen JIK aktuell inför kommande säsong, kan SportExpressen berätta. 

– Jag vet inte hur Mullsjö ser på det, säger 25-åringen. 

Mullsjöspelaren Sebastian Palmqvist står utan kontrakt inför kommande säsong och har tidigare riktat stark kritik mot klubben i Jönköpings-Posten då han anser att Mullsjö har tagit honom för givet till nästa säsong. 

– Jag har pratat med mycket folk, bland annat de som har slutat, och de håller med om att Mullsjö tar en för givet. När det kommer nya spelare till klubben är det viktigt för klubben att visa sig från sin bästa sida, men när man har varit där ett tag känns det som man blir tagen för givet och att man bara ska skriva på ett nytt kontrakt. Men det är ju inte riktigt så det funkar. Jag tror att spelare och klubbar ser på det på olika sätt, säger Palmqvist och fortsätter. 

– Det är inte så att jag sitter och ljuger. Sen vet jag att Mullsjö inte är superglada över det jag har sagt, men så är det ju. 

Har pratat med tränaren

Men Palmqvist ser ändå spel i Mullsjö – där han har gjort åtta säsonger – som förstavalet. 

Skulle det inte kännas konstigt att spela i klubben med tanke på kritiken du har delat ut? 

– Det blir lite speciellt när jag gick ut och berättade hur det egentligen var. Mullsjö tog det säkert hårt, men det är inte personligt. Vad jag menar måste inte vara negativt, utan det kan vara saker de kan tänka på i framtiden. 

Till JP sa forwarden att han inte hade fått prata med den nya tränaren Ulf Hallstensson. Klubben sa att tränaren inte hade möjligheten att prata – och skyllde på dålig täckning. 

Men sedan dess har Palmqvist fått prata med Hallstensson. 

– Jag fick prata med honom nu och det var ett bra samtal och han låter väldigt klok och övertygande. Så där ser jag inga tveksamheter. 

Pratar med JIK 

Dock råder det tveksamheter gällande förhandlingarna om ett nytt kontrakt med Daniel Unosson i Mullsjös sportråd. 

– Vi har varit lite i kläm och inte kommit överens. Om det inte skulle bli något med Mullsjö vet jag att det finns klubbar som har sagt att de inte stänger några dörrar. 

JP har tidigare skrivit att Palmqvist har fört diskussioner med Pixbo. Enligt Innebandymagazinet uppvaktar även Falun stjärnan, men nu kan SportExpressen avslöja att även Mullsjös rival JIK har fört samtal med Palmqvist.

– Jag vet inte hur de (Mullsjö) ser på det. De är den största rivalen, men om det inte blir något med Mullsjö blir det en smidig lösning för mig och sambon om jag spelar för JIK i stället. Då är vi ändå kvar i stan och slipper att flytta. Därför är det aktuellt. Annars finns det hetare alternativ om man vill vinna guld. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.