Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Eagles avsäger sig platsen i basketligan

STOCKHOLM. Stockholm Eagles avsäger sig sin plats i basketligan kommande säsong, innan Svenska basketbollförbundet hunnit meddela om klubben ändå flyttats ner av ekonomiska skäl.

Eagles, som vann superettan den här säsongen, skriver i ett pressmeddelande att man fattar beslutet eftersom man inte kommer att kunna konkurrera om en topplacering i ligan, och i stället jobbar för att gå upp säsongen 2015-16.

Samtidigt skriver Expressen att Eagles är en av två klubbar, tillsammans med Sundsvall Dragons, som riskerar att tvångsdegraderas en division av ekonomiska skäl.

Eagles kastades ur högstaligan förra året på ekonomiska grunder, och ska enligt Expressen i dagsläget ha skulder på runt 240 000 kronor. Tävlingsutskottets granskning kommer att vara klar i slutet av april. Därefter tar förbundet beslut om vilka klubbar som får fortsatt elitlicens.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!