Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zlatans ilska – nu ryter stjärnan till

Foto: INSIDEFOTO / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: MATTEO GRIBAUDI / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic går till attack mot tv-spelet Fifa.

Svensken säger att han inte gett EA Sports tillåtelse att använda honom i spelet.

”Någon har tjänat pengar på mitt namn och ansikte utan någon överenskommelse under alla dessa år. Dags att undersöka”, skriver Zlatan på Twitter.

Zlatan Ibrahimovics succé fortsatte under söndagen när han gjorde mål nummer nio och tio i Serie A i sin blott sjätte match för säsongen.

Han klev dock av planen med en lårskada och riskerar att missa flera matcher med Milan. Men Zlatan har nu höjt rösten i en helt annan fråga under måndagskvällen.

”Vem gav Fifa EA Sport tillåtelse att använda mitt namn och ansikte?”, frågar sig Zlatan på Twitter.

Zlatan till attack mot tv-spelet Fifa

”Vad jag vet är jag inte medlem i Fifpro (de professionella fotbollsspelarnas fackliga organisation, reds. anm) och om jag är det utan att veta är det genom en konstig manöver. Och jag vet att jag aldrig har gett tillåtelse till Fifpro att tjäna pengar på mig.”

Det nya tv-spelet Fifa 21 släpptes nyligen och i ännu ett inlägg på Twitter skriver Zlatan sedan att det är dags att undersöka frågan om EA Sports har rätt att använda honom i sitt tv-spel.

”Någon har tjänat pengar på mitt namn och ansikte utan någon överenskommelse under alla dessa år. Dags att undersöka.”

https://twitter.com/Ibra_official/status/1330926882158735361

Galna straffavgörandet

Orlando City-försvararen Rodrigo Schlegel blev stor matchhjälte efter att ha räddat den avgörande straffen i en slutspelsmatch mot NYC i helgen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.