Youtube-stjärnan avstängd: ”Sorglig dag”

Ludwig Ahgren
Foto: Youtube

I 618 dagar i rad laddade han upp ett klipp.

Sen blev den svenske Youtube- och Twitch-stjärnan Ludwig Ahgren avstängd från Youtube.

”Sorglig dag”, skriver han på Twitter.

Youtube svarade sedan och upphävde avstängningen.

Youtube- och Twitch-stjärnan Ludwig Ahgren har gjort sig känd genom att främst streama Super Smash Bros, men han är en även en e-sportkommentator i turneringar.

Ludwig, som han oftast benämns som, är en av de största profilerna på Twitch och han har även rekordet för flest prenumeranter. Han har även en stor publik på Youtube och har laddat upp ett klipp varje dag i 618 dagar i rad till sina drygt 1,7 miljoner prenumeranter.

Men det tog stopp nu. 

Ludwig avstängd från Youtube

25-åringen blev nämligen bannad från Youtube för att en av hans videos har flaggats för att den kan vara skadlig för barns säkerhet. Det är osäkert vilken exakt video som det berörde.

Ludwig skrev i en tweet att han hade blivit avstängd från Youtube och att för första gången på två år kommer han inte att ladda upp ett klipp. Han avslutade med att kalla det för en ”sorglig dag”.

https://twitter.com/LudwigAhgren/status/1404675729271365632

Avstängningen upphävd

Youtube svarade sedan på tweeten och meddelade att han inte längre var avstängd. De lade även till att videon som flaggades ligger kvar men med en åldersgräns.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.