Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

VM-finalen sänds för nybörjare i e-sporten

Enkelt förklarat: Det här är League of Legends och Worlds
Caedrel.Foto: Twitch/Riot Games
Frankie Ward.Foto: Frankie Ward/Youtube

På lördag hålls den VM-finalen i världens största e-sport, League of Legends.

Nu presenterar Red Bull egna sändningen ”Worlds simplified” som ett nybörjarvänligt alternativ till huvudsändningen.

I studion finns stora profiler som Frankie Ward och Marc ”Caedrel” Lamont.

League of Legends-turneringen Worlds, världsmästerskapet, har nått finalen som spelas på lördag. Där ställs kinesiska Suning mot koreanska favoriten Damwon. 

Spelet räknas till ett av de mest komplicerade som finns, med över 140 spelbara karaktärer varav tio ska väljas till varje match fördelat över de fem spelarna i de två lagen. Karaktärerna har alla fyra unika abilities som de kan använda.

Nu meddelar Red Bull att en separat sändning kommer hållas för VM-finalen som även de som inte kan spelet kommer kunna följa: ”Worlds Simplified”.

I studion kommer den erfarne e-sportvärden Frankie Ward att finnas till hands. Med sig har hon det aktiva League of Legends-proffset Caedrel som till vardags spelar i den europeiska högstaligan LEC för laget Excel.

6 000 i arenan

Sändningen hålls från Gfinity-arenan i London, även om själva finalen kommer spelas i kinesiska Shanghai på Pudong Football Stadium där ungefär 6 000 fans kommer tillåtas på arenan.

De har redan nu tagit fram en guide för spelet som visar upp hur det spelas på en basnivå.

Miljontals tittare förväntas när finalen spelas på lördag och Red Bulls sändning riktat mot nybörjare startar klockan 10.00 och visas på deras Twitchkanal.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.