Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vissa skjuter så hårt att man blir chockad”

Alla Ninjas in Pyjamas bästa plays från ESL One Cologne
Ninjas in Pyjamas lagkapten Hampus.Foto: Ninjas in Pyjamas
Foto: Ninjas in Pyjamas

Den nyaste Ninjas in Pyjamas-spelaren Hampus ”Hampus” Poser har hyllats sedan han kom in i laget.

För SportExpressen berättar han om första tiden i laget, helgens Dreamhack Open – och chocken över att möta världsstjärnorna.

– Vissa skjuter så jävla hårt, säger han.

Det var i maj som Jonas ”Lekr0” Olofsson fick lämna Ninjas in Pyjamas CS:GO-lag. Han ersattes av  Gamerlegion-spelaren Hampus ”Hampus” Poser, 21, som tog över rollen sin in-game leader (IGL) för laget.

Efter att ha spenderat nästan ett halvt år i laget berättar han om hur det var att bli en del av jätteorganisationen.

– Det har gått skitbra faktiskt. Det var lite segt de första matcherna, men det var nog förväntat skulle jag säga. Efter det så kände jag mig bekväm och det har bara gått bättre och bättre, jag kände ju de flesta sen innan också. Vi alla kommer överens skitbra, säger Hampus till SportExpressen.

Kände du mycket press över att bli IGL i en så stor organisation?

– Faktiskt inte, för om man kollar på den svenska scenen så har inte Nip haft en riktig IGL sedan Xizt, skulle jag säga. Lekr0 var ju inte en IGL sedan innan och sen har ju till exempel Dennis varit caller. Så det har inte varit några ”super-IGL:s” sen innan, det är inte som att jag tar över efter gla1ve eller någon sån.

Han berättar också att det var en extra trygghet att han kände de flesta i laget sedan innan. Att det är ett ungt lag att leda är också något han är van med. 

Nawwk tillbaka efter pausen

Hampus har utöver rollen som lagkapten även imponerat med sitt fraggande sedan han kom till laget. Senast tog det dock tvärstopp för laget i säsong tolv av ESL Pro League där ninjorna slutade sist i sin grupp med endast en seger på sju matcher.

En av anledningarna var att Tim ”nawwk” Jonasson tvingades ta en paus från laget på grund av utmattning. Det ledde till att lagets tränare Björn ”threat” Pers fick hoppa in som ersättare.

Till helgens Dreamhack Open så är nawwk däremot tillbaka i laget.

– Det är otroligt skönt, inget illa mot Björn så klart men han är ju en coach. Vi spelade bra med honom, men det är jävligt skönt att ha Tim tillbaka. Den här medicaln han var på var bra också, han känns mycket gladare nu och mer positiv nu, och mår bättre.

Ninjas in Pyjamas deltog inte i IEM New York och har haft ett längre uppehåll med mycket tid för att förbereda sig inför Dreamhack-spelet.

– Förberedelserna har varit jävligt bra, vi hade bootcamp i tio dagar som gick riktigt bra. Vi kom hem i torsdags och sen hade vi helgen innan vi körde igång igen under måndag och tisdag. Så det går riktigt bra, jag förväntar mig ändå en topp tre i Dreamhack, säger Hampus.

Hur ser du på gruppen med Sprout, Ence och North?

– Det är en schyst grupp skulle jag säga, Sprout är väl inte jätteheta och Ence vinner vi mer än vad vi förlorar mot. North torskade vi mot senast, men det var det var redan avgjort då för oss så den matchen kan vi skita i. Men nu har de lekr0, så det är nog lite extra känslor mellan grabbarna och honom.

”Vissa skjuter så jävla hårt”

I och med bytet från Gamerlegion till Nip så har det också inneburit att Hampus nu ställs mot världseliten varje vecka, vilket har fört med sig en omställning.

– Det har varit sjukt kul, när man mötte de sämre lagen och tier 1 ibland så kände man alltid att det fanns någon i laget som var sämst, så man gick dit där han var. Men det går ju inte riktigt att göra nu. Vissa av spelarna som electronic skjuter ju så jävla hårt, alltså man blir chockad över hur hårt de skjuter. Men jag har kommit in i det nu och tycker det är jävligt kul.

Ni har ju mött Zywoo väldigt ofta, hur är han att spela mot?

– Alltså många snackar ju om vem som är bäst av s1mple och Zywoo och innan jag spelade mycket mot de båda så tyckte jag ju att Zywoo var bäst. Men nu när man har mött båda skulle jag säga att s1mple är bättre. Man märker liksom att man spelar mot s1mple när han är på servern. Zywoo märker man inte av på samma sätt, men han är mer så att han inte missar, medan s1mple gör flashiga grejer som att gå fram och döda fem pers på en sekund typ, säger Hampus.

Han medger däremot att det är lättare att stänga ner s1mple i matcher.

– Med Zywoo spelar det ingen roll vad du gör, han dödar dig ändå.

Höstens Dreamhack Open inleds på torsdag, då Ninjas in Pyjamas inleder mot Sprout. Matchen startar 13.00.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.