Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Virtuella bandet har släppts debutplatta

Virtuella K/DA-bandet.
Foto: Riot Games
Ahri.
Foto: Riot Games
Akali.
Foto: Riot Games
Evelynn.
Foto: Riot Games
Kai'Sa.
Foto: Riot Games

K/DA är ett band bestående av karaktärer från populära spelet League of Legends.

Efter den stora succén har de nu släppt sitt debutalbum.

– Vi vill ha ett sprudlande musikaliskt universum, säger musikchefen Toa Dunn.

Låten ”The Baddest” toppade nyligen Billboards lista över digitala låtförsäljningar globalt. Bandet bakom, K/DA, är ett helt virtuellt band bestående av karaktärer från världens största e-sport: League of Legends.

Bandmedlemmarna är sedan tidigare Ahri, Akali, Evelynn och Kai'Sa som nu har fått sällskap av spelets nyaste champion Seraphine. Under hennes lansering har hon fått en egen personlighet genom att exempelvis vara aktiv på sociala medier.

Spelstudion Riot Games har längre varit involverade i musikvärlden och har samarbetat med band som Imagine Dragons för att ta fram musik till sitt spel och evenemangen kring det.

– Vårt hopp är att ha ett sprudlande musikaliskt universum som fansen kan interagera med på unika sätt. Och för oss är musiken nyckeln, säger Toa Dunn, musikchef på Riot Games, under en exklusiv presskonferens.

Rösterna bakom de virtuella karaktärerna ges av artisterna Madison Beer, Jaira Burns samt (G)I-dle-duon Miyeon och Soyeon. De debuterade under världsmästerskapet i League of Legends 2018 med ett liveframträdande.

Vill göra liveturné

Planen i framtiden är att ta sig in i fler genrer i framtiden. 

– År efter år strävar vi efter att spränga gränserna för gaming och nöjesindustrin, med akter som mixar teknologi, kreativitet och musik. 

Riot Games vill också att banden ger sig ut på turné så fans kan få se K/DA live. Något som däremot har förhindrats i år på grund av pandemin. 

På presskonferensen avslöjar spelstudion att flera stora skivbolag har hörts av sig angående avtal, men ingenting är avgjort än så länge.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.