Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vill ha stjärnan – trots allvarliga anklagelser

Sinatraa (mitten) med Jimmy Fallon efter segern i Overwatch League.

Den stora Valorantstjärnan Jay ”Sinatraa” Wons avstängning är över.

Enligt uppgifter till Upcomer är flera lag redan intresserade.

Detta trots anklagelserna om sexuella övergrepp mot spelaren.

21-årige Jay ”Sinatraa” Won stängdes av från att tävla i Valorant för ett halvår sedan. Nu har avstängningen löpt ut, rapporterar George Geddes på Upcomer.

Trots anklagelserna mot amerikanen så ska flera lag vara intresserade av att värva honom.

Före detta flickvännen Cleo Hernandez har uppggett att hon tvingades till sex av Sinatraa under deras nio månader långa förhållande. Det ledde till en polisanmälan mot honom – och han utreds fortfarande.

Trots det är han alltså välkommen att tävla i Valorant igen, och Sinatraas ursprungliga avstängning berodde på att han vägrat samarbeta med spelutvecklaren Riot Games utredning.

Värvade ersättare för 10 miljoner

Innan hans Valorantkarriär inleddes så var Sinatraa världens bästa Overwatchspelare, och vann Overwatch League med sitt San Francisco Shock 2019 – och blev världsmästare med USA samma år.

21-åringen har ännu inte kommenterat den hävda avstängningen.

Innan avstängningen var han en del av Sentinels – världens bästa lag – som ersatte honom med Tyson ”Tenz” Ngo. Han värvades för rekordsumman tio miljoner kronor. 

Sinatraa är däremot fortfarande under kontrakt med laget, som valt att stänga av honom i stället för att sparka spelaren.

Sentinels har inte heller kommenterat den hävda avstängningen, och huruvida han är till salu. De spelar för närvarande storturneringen VCT Masters i Berlin, där de går in som storfavorit och regerande mästare.

https://twitter.com/GeorgeCGed/status/1436291069692497958?s=19

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.