Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Viktigt att föräldrarna engagerar sig i barnen”

Andreas Bengtsson, vd By Mates.

Nu finns en ny plattform för de som vill ta sitt spelande till nästa nivå.

By Mates erbjuds coachning i spel som CS:GO, Fortnite och League of Legends.

– En viktig aspekt för att lyckas är att bjuda in föräldrarna, säger vd:n Andreas Bengtsson.

By Mates höll i somras ett stort läger på Bosön i Stockholm för e-sportutövare att träna på sina färdigheter i det första liknande lägret någonsin för den växande sporten.

– Vi blev chockade över det stora intresset och kände direkt att vi kunde ge ungdomarna något som saknades i e-sportvärlden, nämligen uppstyrd träning och coachning. Våra läger var en plats där du kunde utvecklas som gamer i en trygg och seriös miljö, säger By Mates vd och grundare Andreas Bengtsson.

Nu tar företaget nästa steg och lanserar en digital plattform för de som vill träna inom spel som Counter-Strike: Global Offensive och League of Legends genom coachning. Sajten kommer också erbjuda karriärmöjligheter inom e-sporten.

”Viktig aspekt att bjuda in föräldrarna”

– E-sporten behöver bli mer organiserad och möjligheter till utvecklingen på gräsrotsnivå måste bli mer lik traditionell sport. En viktig aspekt för att lyckas med det är att bjuda in föräldrarna. Dagens ungdomar kräver att de engagera sig i CS:GO-matcher på samma sätt som de har engagerat sig i fotbollsmatcher tidigare, säger Andreas Bengtsson.

Efter en framgångsrik finansieringsrunda fick By Mates in 5 miljoner kronor för att starta upp den nya plattformen som lanserades i betaversion i oktober. Planen är att expandera internationellt, och företaget samarbetar med danska världstvåan i CS:GO: Heroic.

Samtidigt har avtal redan slutits med flera idrottsförbund runtom i världen.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.