Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Veteranerna segrade i mötet med talangerna

Se roligaste händelserna med CS:GO-stjärnorna: ”Det där är en yikes!”
F0rest under tiden som Nip-spelare.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Young Ninjas.
Foto: Ninjas in Pyjamas

Gårdagens Ninjas in Pyjamas ställdes mot framtidens dito i kvartsfinalen.

Det var legendarerna i Dignitas som visade sig starkast – och besegrade Young Ninjas med 2–1.

På onsdagen spelades ett av de mest intressanta svenskmötena i CS:GO på länge i Loot.bet säsong 9. 

Ninjas in Pyjamas akademilag, Young Ninjas, ställdes mot ikonerna som tidigare spelade i samma organisation – men som i dag representerar Dignitas.

Direkt så var det Patrik ”F0rest” Lindberg som visade att gammal är äldst på Inferno. 32-åringen avslutade kartan med 108 ADR (snittskada per runda) och totalt 27 frags. 

Dignitas vann också kartan med 16–10.

De unga ninjorna fick sedan chans till revansch på Nuke, där de inledde på den svårare T-sidan. Efter första halvan så hade Dignitas övertaget med endast en runda.

Galen deagle-runda

Young Ninjas vann den följande pistolrundan, och känslan var nu att talanglaget hade övertaget. 

Det såg direkt ut att grusas av en otrolig deagle-runda av Hallzerk, som däremot fick nöja sig med fyra frags innan han stoppades.

Till slut kunde Young Ninjas också stänga kartan med övertygande siffrorna 16–8 efter en felfri CT-sida. Mycket tack vare Tim ”Mann3n” Isak – som lyckades få ett ace mot storlaget – och Love ”Phzy” Smidebrant.

Matchen avgjordes sedan på Vertigo. 

Det blev inledningsvis en väldigt jämn karta, där Dignitas till slut lyckades få ett litet övertag som räckte till en seger. Med siffrorna 16–10 vann de matchen och är därmed klara för semifinal.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Stjärnans otroliga spray transfer – se höjdpunkter

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.