Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Veteranen värvas som ny tränare till Alliance

Se roligaste händelserna med Dota 2-stjärnorna
PPD, S4 och Loda.
Foto: Alliance

Veteranen Peter ”PPD” Dager är tillbaka i en svensk organisation.

Nu prövas han som ny tränare för Alliance under en period.

Svensklaget gör för närvarande stor succé i Dream League.

En vd, en lagkapten och nu en tränare som alla är The International-vinnare. 

Det är verkligheten för svenska Alliance som har tagit in veteranen Peter ”PPD” Dager, 29, som ny tränare.

Inledningsvis blir det en prövoperiod för amerikanen som avslutade den egna spelarkarriären i fjol. Han spelade själv i lag som Ninjas in Pyjamas och Evil Geniuses, som han vann TI med 2015.

Nu ska han vara strategisk coach för Alliance, som har imponerat stort efter besvikelsen i majorn. Laget toppar tabellen med fyra segrar och en förlust efter att bland annat ha besegrat Team Secret.

– Stor shoutout till laget och S4 för att de tror på mig. Att träna är något jag alltid velat testa så jag är tacksam för chansen, säger PPD i ett pressmeddelande.

– PPD är väldigt rättfram och lugn, så det kommer hjälpa oss att göra bra calls in-game när pressen blir stor, säger lagkapten S4.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.