Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vd:n polisanmäld för sexuella trakasserier

Nicolo Laurent, vd Riot Games.
Foto: SEAN EBSWORTH BARNES

Vd:n bakom storspel som League of Legends och Valorant anklagas för sexuella trakasserier.

En tidigare anställd har nu gjort en polisanmälan mot Nicolo Laurent.

– Vår vd har utlovat sitt fulla samarbete under den här processen, säger en talesperson på Riot Games till Vice.

Riot Games heter spelstudion bakom två av världens största e-sporttitlar, League of Legends och Valorant. Nu anklagas jätteföretagets vd Nicolo Laurent för sexuellt ofredande av tidigare assistenten Sharon O'Donnell, skriver Vice.

Laurent uppges ha bett henne ”komma” över till hans hus när hans fru var bortrest och pratat om sin underklädesstorlek med henne. Han ska också ha sagt till henne att hans fru blev avundsjuk av vackra kvinnor, vilket framgår i stämningsansökan. 

O'Donnell menar att hon straffades för att hon vägrade gå med vd:ns inviter och hon fick sedermera sparken från Riot Games i juli förra året.

”Skaffa barn”

De påstådda sexuella trakasserierna ska ha inletts direkt efter att hon anställdes och pågick fram till att hon sparkades. Enligt Sharon O'Donell har Nicolo Laurent bland annat fällt kommentarer om hennes utseende, sagt åt henne att uppträda mer ”feminint” och att kvinnliga anställda borde hantera covid-relaterad stress genom att skaffa barn.

Efter att O'Donnell sparkats så hävdar hon också att hon inte fått den lön som företaget är skyldig henne. Riot Games själva berättar att en utredning har inletts av en oberoende firma.

– Vår vd har utlovat sitt fulla samarbete under den här processen och vi är hängivna till att se till att alla anklagelser är noggrant utredda och lämpligt lösta, säger en talesperson på Riot Games. 

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.