Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vd:n backar: ”Vårt svar var tondövt”

Bobby Kotick, vd.
Foto: Wikimedia
Foto: Youtube / Blizzard Entertainment

Kaoset hos speljätten Activision Blizzard fortsätter.

De anställda planerar lämna kontoret för att strejka på onsdagen och nu ska företaget anställa en extern utredare, enligt AFP.

Samtidigt är vd:n Bobby Kotick självkritisk.

– Vår initiala respons till problemen vi möter var, ärligt talat, tondöv, säger han.

Över 2 000 anställda kritiserade Activision Blizzards ledning i ett brev efter den växande skandalen, där chefer och andra anställda anklagas för sexuella trakasserier. Kvinnorna har berättat skräckhistorier om arbetsplatsen i en stämningsansökan.

På onsdagen planerar de att tåga ut från kontoret i Kalifornien för att strejka, enligt Upcomer.

Företagets vd, Bobby Kotick, har svarat med ett eget uttalande till de anställda, samt allmänheten som gick ut på tisdagen. I den redogör han sina planer för att göra Activision Blizzard till en ”säker och välkomnande arbetsplats”.

Speljätten fick hård kritik efter sitt första uttalande kring stämningsansökan, där man starkt tillbakavisade uppgifterna som felaktiga. Men nu pudlar Bobby Kotick.

– Vår initiala respons till problemen vi möter var, ärligt talat, tondöv, säger han enligt Dot Esports.

Han uppges också ha lovat förändringar i fem huvudpunkter. Dessa är bland annat att utreda anställdas anklagelser, ha ”lyssningssessioner” och en utredning av nuvarande chefer.

Försvarade tortyr under Bush

På onsdagen rapporterar AFP att Activision Blizzard också gjort slag i saken. 

En extern utredare har anlitats för att gå igenom de anställdas anklagelser kring bland annat sexuella trakasserier.

Den utvalda byrån är WilmerHale. 

Enligt Upcomer har byrån däremot kopplingar till Activision-chefen Fran Townsend, som kan komma att skapa frågetecken kring en ”oberoende” utredning. 

Townsend arbetade tidigare med USA:s inrikessäkerhetsdepartement, som rådgivare till dåvarande presidenten George W. Bush. Enligt sajten ska hon då bland annat ha försvarat tortyr som ägde rum under perioden.

Flera WilmerHale-kopplade personer, som Robert Mueller, ska ha arbetat med Townsend.

Activision Blizzard är jätteföretaget, med över 8 000 anställda, som står bakom tv-spel som ”World of Warcraft” och ”Call of Duty”.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.