Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vd:n anklagas för att mobba sina anställda

Andy ”Reginald” Dinh.
Foto: Youtube / Logitech G
TSM.
Foto: Youtube / Logitech G

Vd:n för ett av världens största e-sportlag, TSM, utreds nu.

Andy ”Reginald” Dinh anklagas för att ha trakasserat och mobbat anställda och professionella spelare, skriver Wired.

”Jag är rakt på sak”, skriver han själv i ett svar.

Både nuvarande och tidigare anställda i amerikanska e-sportorganisationen TSM har anklagat dess vd, Andy ”Reginald” Dinh, 29, för verbala övergrepp och mobbning på arbetsplatsen.

Enligt Wired inledde spelutvecklaren bakom League of Legends, Riot Games, en utredning mot honom under slutet av förra året. TSM ska också genomföra en egen internutredning.

För många kommer anklagelserna inte som någon större chock. En av USA:s största League of Legends-stjärnor genom tiderna, Yiliang ”Doublelift” Peng, riktade förra året anklagelser mot Andy Dinh under en livesändning.

Han spelade för TSM under stora delar av sin karriär.

– Jag är trött på att någon som bara är en mobbare kan komma undan med det för att det är i allas bästa intresse att inte ställa sig i vägen för honom, sa han bland annat då.

Anställda vittnar för Wired om en kultur av rädsla inom organisationen, där Dinh ofta kallar spelare ”värdelösa” och ”korkade”. Han ska också ha ringt upp anställda utanför kontorstider för att skrika på dem, som en påföljd av mindre misstag.

Svarar på anklagelserna

Utskällningarna ska också ha skett framför kolleger till de utsatta och anställda grät regelbundet som en följd av de verbala övergreppen. Det ska också ha lett till utmattning på kontoret, och spelare har tappat självförtroendet efter utskällningarna.

Andy Dinh bemöter anklagelserna i ett svar till Wired:

”Jag har nolltolerans för underprestationer. Jag är intensiv, passionerad, driven och obeveklig i jakten på att vinna – det är min natur. Jag sätter en extremt hög ribba och när jag känner att någon inte levererar så säger jag det direkt och är rakt på sak.”

Han lägger däremot till att han vid vissa tillfällen använt för starka ordalag.

TSM är ett av världens största lag inom e-sporten, och 2020 var det världens högst värderade lag enligt Forbes. Det värderades då till 3,7 miljarder kronor.

De båda utredningarna pågår än.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Här är de största stjärnorna på hela Twitch

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.