Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Världsettan utslaget ur den stora skrällmajorn

Olofmeisters 5 tips – så blir du bättre på CS:GO
Foto: Twitch/Starladder
Foto: Twitch/Starladder

Världsettan Team Liquid är utslaget ur majorn.

Danska Astralis är nu klart för semifinalen efter en stor uppvisning.

Nu ställs de mot amerikanska skrällaget.

Det har varit skrällarnas major i Berlin. Den första semifinalen är sedan tidigare klar, och det blir ett rejält uppstickarmöte mellan kazakstanska Avangar och australiska Renegades. Lag som nog få hade trott en skulle nå slutspelet.

Därtill så är turneringens allra största skräll, NRG, klart för den andra semifinalen. Under sin resa så har laget besegrat både världsettan och världstvåan.

Och på fredagskvällen var det just Astralis och Team Liquid som drabbade samman.

Astralis valde att börja matchen på nya Vertigo och spelade med ett hyperaggressivt försvar på CT-sidan, vilket också lönade sig för det danska laget som tog ledningen med 1–0.

Magisk avgörande

På Liquids egna karta, Overpass, så kämpade de en hård kamp mot framför allt sin egen lagekonomi. Trots det så blev det en jämn rysare, men Emil ”Magisk” Reif blev den avgörande faktorn efter ett storspel i framför allt den andra hälften av kartan.

Astralis vann till slut med 16–13 och därmed med 2–0 i kartor, och är klara för semifinal där de ställs mot amerikanska NRG ännu en gång. 

– Det jag önskade mig var att förneka Liquid en major, och det har vi gjort nu. Så jag är självklart väldigt lycklig över det, sa Peter ”dupreeh” Rasmussen efter segern.

De båda semifinalerna spelas på lördagen, och öppnas med Renegades–Avangar klockan 15.00. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.