Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Världens bäste ute: ”Fick vår revansch”

Simon ”Twist” Eliasson.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Världens bästa CS:GO-spelare, Zywoo, är utslagen ur Dreamhack Masters.

Det tack vare svenska Ninjas in Pyjamas.

”Vi fick vår revansch”, skriver Tim ”nawwk” Jonasson på Twitter efter segern.

Det blev en svängig match när Ninjas in Pyjamas tog sin an franska Team Vitality igen i Dreamhack Masters. Slutspelet har inletts när lagen drabbade samman i lower bracket, och en förlust skulle innebära att laget är utslaget.

Matchen inleddes på svenskarnas kartval Mirage som blev en stor kross med 16–5 till ninjornas fördel. 

Men på Nuke så vändes det helt och trots att Ninjas in Pyjamas inledde på den starka CT-sidan så lyckades laget inte med någonting. I stället var det Vitality som körde över Nip med hela 16–3.

Det hela avgjordes på Inferno.

”Han har spelat otroligt”

Till slut bjöds tittarna på ett jämnt drama, men var Ninjas in Pyjamas som lyckades dra ifrån och till slut vinna kartan med 16–11, och därmed matchen. Den som imponerade mest var för andra dagen i rad Simon ”Twist” Eliasson.

– Han har spelat otroligt. När vi började spela med Hampus så hade han några tunga matcher, men han har återfått självförtroendet med AWP:n och i går hade han de där fantastiska clutcherna mot Astralis. Så han är väldigt glad just nu, säger coachen Björn ”Threat” Pers i sändningen.

Det innebär att 19-årige Mathieu ”ZywOo” Herbaut, som utsetts till världens bäste, nu är ute ur turneringen.

I nästa omgång så ställs ninjorna mot Faze Clan, där unge talangen Bymas ersätter svenske storstjärnan Olof ”Olofmeister” Kajbjer som tar en paus från spelet.

https://twitter.com/nawwkcs/status/1270782135306240005

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.