Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Varit sjuk i över en vecka med feber nu”

Foto: DENNIS YLIKANGAS / BILDBYRÅN

I dag gör Dignitas premiär med sitt nya lag – efter att svenska legendarerna fått lämna.

Men laget åkte på ett tungt bakslag direkt: Adam ”Friberg” Friberg har fått covid-19. Trots det var han med i storförlusten mot Havu.

”Jag har varit sjuk i en vecka nu”, skriver han själv på Twitter.

För två veckor sedan blev det klart att amerikanska Dignitas värvar svenske doldisen Ludvig ”Heap” Alonso. Där får han spela tillsammans med de svenska legendarerna Patrik ”F0rest” Lindberg och Adam ”Friberg” Friberg.

Laget meddelade under sommaren att både Christopher ”Get_Right” Alesund och Richard ”Xizt” Landström bänkades. Den helt nya uppställningen – där norska duon Hallzerk och H4rr3 ingår – gör debut mot Havu på tisdagen.

Precis innan matchstart så meddelar svenske stjärnan Friberg att han har covid-19.

”Fick precis tillbaka mitt resultat, jag har testats positivt för covid-19. Jag har varit sjuk i en vecka nu med hög feber och så vidare”, berättar Friberg på Twitter.

Trots det spelade han däremot premiärmatchen mot finländska Havu i Elisa Invitational. Dignitas åkte på en storförlust med 5–16 och Friberg själv var klart påverkad av sjukdomen och hade en KD på endast 5–18 samt en snittskada per runda på 0,33.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.