Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Våra ikoniska föreningar delar liknande historier”

Foto: PAUL ELLIS / BILDBYRÅN

Ninjas in Pyjamas går ihop med Premier League-laget Leeds United i ett samarbete.

Tillsammans är ambitionen att ta Fifa som e-sport till nästa nivå.

– Våra ikoniska föreningar delar liknande historier av utveckling och kärnvärden när vi kämpar för att ta oss tillbaka i våra sporter, säger Hicham Chahine, vd Ninjas in Pyjamas.

Ninjas in Pyjamas är en av världens äldsta e-sportorganisationer med rötter från sportens början i början av 2000-talet – och ett av de största namnen inom bland annat Counter-Strike: Global Offensive.

Leeds United är en ikoniskt Premier League-klubb som var en av de 20 originalklubbarna som deltog i Englands högsta liga när den bildades.

Nu går de två lagen samman i ett samarbete för att främja Fifa som e-sport. I sitt stall har Nip en av världens bästa Fifaspelare: Olle ”Ollelito” Arbin. Leeds har också sedan tidigare varit involverade i e-sporten genom bland annat en egen e-sportakademi.

Leeds: ”Fantastiska möjligheter”

Sedan Leeds tog sig tillbaka till Premier League får laget nu chansen att också delta i Fifa 21-ligan ePremier League.

– Uppflyttningen till Premier League har gett klubben några fantastiska möjligheter med involvering i ePremier League som är den senaste chansen för klubben att växa. Precis som Marcelo (Bielsa) har gjort med A-laget så tänker vi göra vår medverkan tydlig direkt, säger Leedsdirektören Paul Bell i ett pressmeddelande.

Ninjas in Pyjamas har letat efter en storklubb att samarbeta med under en tid och är spända på partnerskapet med Leeds.

– Ambitionen är att göra ett intryck direkt genom att integrera satsningen på sportslig prestation, interaktion med fans och kommersialisering. Vi är spända över att påbörja den här Fifa-resan tillsammans. Håll ögonen öppna för fler spännande nyheter snart, säger Hicham Chahine, vd Ninjas in Pyjamas.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.