Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Valorant blir enkelt större än CS:GO är”

Shroud.Foto: Twitch.

Valorant har sedan länge setts som en utmanare till Counter-Strike.

Nu menar storstjärnan Michael ”Shroud” Grzesiek att det nya spelet snart tar över förstaplatsen.

– Det kommer enkelt bli största e-sporten bland FPS-spel.

Valorant har precis gått in i sin tredje akt där den nya kartan Ice box samt kommande agenten Skye introduceras. Snart hålls också den första stora, officiella, turneringen i spelet som spelutvecklaren Riot Games står bakom: First Strike.

Före detta CS:GO-proffset och ett av de största namnen på Twitch, Shroud, tror att det bara är en tidsfråga innan Valorant är största FPS-titeln.

– Valorant har det perfektet receptet just nu. Tittarsiffrorna i CS dyker, men för att vara ärlig så frodas ju CS på lan, så det är ju därför. Men om Valorant lyckas med timingen för att börja med lan-turneringar så kommer det explodera, säger han i sin Twitchsändning.

För Shroud finns ingen tvekan:

– Det kommer enkelt bli största e-sporten bland FPS-spel.

Jätteorganisationerna rustar

De allra största e-sportorganisationerna runtom i världen har sedan länge rustat sig inför att e-sportscenen runt Valorant drar i gång på allvar. I Europa finns lag som G2 Esports, Funplus Phoenix och Ninjas in Pyjamas och i USA finns stjärnfyllda lag som T1, Sentinels och TSM.

Bakom spelet står Riot Games som också skapade League of Legends, den största e-sporten i världen, vilket ses som en ytterligare anledning till att Valorant kan lyckas.

Starten har däremot varit trög på grund av covid-19, som har inneburit att de bästa lagen från olika regioner fortfarande inte har kunnat mötas.

First Strike inleds den 9 november i Europa med kvalspel. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.