Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Väldigt stort för mig – en dröm som blir sann”

Jackinho.
Foto: Fragbite
Nu blir han en del av Fnatic och ersätter Flusha (trea från vänster).
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Nu är det klart.

Svenske Jack ”Jackinho” Ström Mattsson, 21, ersätter storstjärnan Flusha i Fnatics femma – och det är en dröm som går i uppfyllelse för talangen.

– Det betyder väldigt mycket för mig, berättar han för SportExpressen E-sport.

Nyligen bekräftades det att Fnatic-legendaren Robin ”Flusha” Rönnquist lämnar laget som han, första gången, blev en del av redan 2013. Med Fnatic blev han bland annat trippel majorvinnare och sågs tidigare som en av världens bästa spelare.

Efter sig lämnar han stora skor att fylla och svensklaget har bestämt sig för att satsa på en ung, oprövad, talang. Det blir 21-årige Jack ”Jackinho” Ström Mattsson som tar över platsen i Sveriges bästa CS:GO-lag. I en första intervju berättar han själv om känslorna efter att ha blivit en del av femman.

– Det är väldigt stort för mig, det är en dröm som blir sann. Det betyder väldigt mycket för mig, berättar Jackinho.

Hur kändes det när du fick reda på att Fnatic var intresserat?

– Man blev väldigt taggad och glad, det känns ju lite overkligt först när de hör av sig om man hoppade ju verkligen på att det skulle bli av. 

Jackinho ser det som ett omöjligt uppdrag att ersätta en spelare som Flusha i laget och kommer i stället fokusera på att köra sitt eget race i stället för att försöka emulera storstjärnan som han själv sett upp till. Han berättar också om pressen han har på sig. 

– Det är klart att det finns lite press, men för mig just nu så är mitt mind set att jag gjort ett ganska stort hopp nu till högsta nivån i CS och det här kommer verkligen vara en lärorik period för mig och jag kan bara jobba hårt härifrån. Jag är ju lite av en chansning på det sättet, men jag kommer upp till Fnatic för att lära mig av spelarna jag har runt omkring mig. 

”Har potentialen att bli världsklass”

Ledningen i Fnatic har gjort klart för honom att de inte vill att han ska känna någon press på sig inför utmaningen. Lagets tränare Andreas Samuelsson berättar om beslutet att värva talangen.

– Det är otroligt kul att Jack kommer spela med oss. Jack är en ödmjuk kille som har huvudet på rätt plats och han har potentialen till att bli en spelare i världsklass inom de närmsta åren. Hans styrkor är att han har viljan att bli absolut bäst, samt att han är en väldigt mångsidig spelare som kan användas i flera olika roller med olika vapen, säger han.

I sitt senaste lag, svenska Prima Esport, så var Jackinho lagets huvudsakliga AWP-spelare och det har varit en roll han haft även tidigare. Men inledningsvis kommer han att få en ny roll i Fnatic.

– Från början kommer jag inte att spela AWP:n utan JW kommer att fortsätta med den i början, och jag kommer testa på lite nya roller. Men det är en dialog jag haft med coachen och vår IGL och vi har lagt ut en plan över vad vi tror kommer funka bäst, säger Jackinho.

Vill möta Zywoo och S1mple

Det innebär att han får mer av en hybridroll som både rifler och sekundär AWP-spelare i storlaget. Men det är ett enormt steg att ta när en spelare går från den semi-professionella scenen till att plötsligt ställas mot världens bästa lag varje vecka.

– Det känns riktigt stort, det har som sagt varit min dröm att spela på den högsta nivån och jag har jobbat väldigt hårt för att komma hit. Nu kommer det vara en period i början där man får anpassa sig för att spela mot de bästa. Men det ska bli riktigt kul, jag är riktigt taggad på att spela min första match och anta den här utmaningen.

Finns det någon spelare du ser extra mycket fram emot att möta?

– Det skulle ju vara kul att spela mot spelare som Zywoo och S1mple eftersom de är de två klart bästa spelarna i världen, säger Jackinho.

Hittills har han inte träffat sina nya lagkamrater, även om han har pratat med dem och känner flera i laget sedan tidigare. 

– Jag hoppas på att komma in i laget snabbt. Jag har stora mål, även om man ska ta ett steg i taget. Men ändå så hoppas jag ju på att Fnatic kan bli världens bästa lag igen. Jag kommer ha mina största drömmar och mål i bakhuvudet, men kommer också ha kortsiktiga mål som jag kommer jobba på varje dag. Så jag hoppas att de kommer tycka om att se våra matcher i framtiden. Fnatic är mitt drömlag som jag i dag får spela för, så jag är otroligt stolt.

För de som inte känner till dig, hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag skulle säga att jag är en ganska taktisk spelare, generellt en ganska all-round hybridspelare som har spelat AWP i mina senaste lag. Men jag har alltid försökt att jobba på alla sidor av spelet och gillar att kolla mycket demos och förstå varför man gör saker och fokuserar mycket på detaljer. Så det är väl det, jag lägger ner många timmar på att göra tråkiga saker i CS, säger Jackinho och skrattar.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Fnatics nya femma

■ Jesper ”JW” Wecksell 

■ Freddy ”Krimz” Johansson

■ Ludvig ”Brollan” Brolin

■ Maikil ”Golden” Selim

■ Jack ”Jackinho” Ström Mattsson

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.