Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Väldigt få vet att han har en avstängning”

Foto: Ninjas in Pyjamas

Svenske Ninjas in Pyjamas-talangens stora oro är över.

Erik ”Ztr” Gustafssons Vac-avstängning har hävts – efter ett nytt beslut av Valve.

– Väldigt få vet att när jag tog in Ztr till Ninjas in Pyjamas så fanns ett Vac-fall med honom, säger Jonas Gundersen, operativ chef på Nip, i ett uttalande.

CS:GO-utvecklaren Valves regler kring fuskavstängningar har varit stenhårda och i princip inneburit livstids avstängning från majorturneringar för spelare påkomna av Valves anti-fusksystem (Vac).

Efter mycket kritik mot de hårda reglerna lättar nu Valve på regelverket, meddelar företaget

Från och med nu gäller avstängningarna på fem år.

Det är en stor glädjenyhet för Ninjas in Pyjamas talang Erik ”Ztr” Gustafsson, 17, som lagets operativa chef avslöjar har kämpat mot en Vac-avstängning.

– Det finns ett liggande Vac-fall med honom sedan han var tolv år gammal. Jag kallar det ett skitfall där han delat dator med sin bror som har en Vac-ban, säger Jonas Gundersen i en video.

”Är så fantastiskt”

Han berättar att det har förstört spelarens karriär på många sätt innan han blev en del av det svenska storlaget. Bland annat har han nekats chanser att tävla på högsta nivån.

Ninjas in Pyjamas gjorde därmed en chansning när de tog in honom, som nu verkar ha belönats. 

Det krävdes många samtal med Valve där Gundersen har fått kämpa för att få regeln ändrad.

– Äntligen har de beslutat att reglerna inte passar med vad de försöker få ut av CS:GO, vilket nu ger någon som Erik chansen att tävla i CS:GO. Det är så fantastiskt. 

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Se CS:GO-stjärnornas mest pinsamma blunders – roligaste händelserna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.