”Vad händer när 13 år gamla tjejer gör det?”

Kaitlyn ”Amouranth” Siragusa är en av de största profilerna som sänder i en ”hot tub”.
Foto: Twitch/Skärmdump

Jätteprofilerna inom e-sport och gaming har varit starkt kritiska.

Nu har debatten kring bikinitrenden på Twitch fått nytt liv.

”Vad händer när 13-åringar börjar göra det här?”, skriver norska profilen Malena i ett uppmärksammat inlägg.

Den så kollade ”hot tub-metan” har varit det största samtalsämnet kring Twitch under de senaste månaderna. 

I trenden sänder bikiniklädda kvinnor live på tjänsten för inför en storpublik och många tjänar hundratusentals kronor genom prenumerationer och donationer.

Kritik har riktats mot både Twitch och kvinnorna från stora profiler inom gaming och e-sporten, så som Tyler ”Ninja” Blevins, Felix ”Xqc” Lengyel och Imane ”Pokimane” Anys.

”Jag ska vara ärlig, den här hot tub-metan är överlägset det mest patetiska jag har sett på Twitch någonsin. Vilken sorglig verklighet. Snälla ta bort det här skräpet”, har bland annat Xqc – ett av de största namnen på Twitch – sagt om trenden.

Twitch är grundpelaren för alla e-sportevenemang, och platsen där en stor majoritet av alla turneringar och matcher livesänds. En oro finns nu för att alla kopplade till Twitch ska få ett svärtat anseende.

”Vad händer när 13-åringar gör det?”

Den norska profilen Malena ”Malena” Tudi har nu gett sig in i debatten med ett inlägg som fått stor uppmärksamhet.

”Hemsidan är 13+, vad händer när 13-åringar börjar göra det här? Annonsörer kommer dra sig ur, sajten kommer få en helt annan typ av rykte och alla som är kopplade till Twitch kommer lida på grund av det”, skriver hon.

En av de största bikiniprofilerna på sajten är amerikanske Kaitlyn ”Amouranth” Siragusa, 27. Efter inlägget slår hon tillbaka mot kritiken, skriver Dexerto.

– Hela ”tänk om en 13-åring gjorde det”-testet för om det borde tillåtas på Twitch är skrattretande. Sätt hypotetiskt en 13-årig streamer i situationer du ofta hittar andra stora streamers i. Allt känns olämpligt, säger hon enligt sajten.

Hon jämför med exempel som ”vuxna konversationer” och att dricka alkohol och röka under sändningar.

Uttalandet har gjort att debatten fått nytt liv – och har delat gamingvärlden i två sidor. Twitch uttalade sig nyligen för första gången om kritiken. 

– Vår policy kring nakenhet och utstyrsel tillåter badkläder i en lämplig kontext och badtunnor möter de kriterierna. Men sexuellt anspelande tillåts inte, sa Marcus Graham på Twitch då.

https://twitter.com/malenatudi/status/1391527521049616386

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.