Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ursäkten efter mötet mellan NIP och Mouz

Se Rez uppvisning i ESL Pro League
NIP-lagkamtenen Hampus.
Foto: Adela Sznajder
Adam ”Torzsi” Torzsas var inte populär bland Ninjas in Pyjamas.
Foto: WePlay

Det blev hetsig stämning i mötet mellan Ninjas in Pyjamas och Mouz.

Nu berättar lagkaptenen Hampus ”Hampus” Poser att 19-årige talangen kom och bad om ursäkt efteråt.

– Han är ny, så det är ändå förståeligt, jag kan tänka mig att han hade världens klump i magen efter min intervju och alla våra tweets, säger han till SportExpressen.

Han berättar också om hur det började.

Ninjas in Pyjamas tog fyra raka segrar i sin grupp i ESL Pro League och förlorade bara det betydelselösa mötet med G2 Esports. Lagkaptenen Hampus ”Hampus” Poser är nöjd med hur det har gått.

– Det har känts bra. Vi hade som mål att komma topp tre för att gå vidare till slutspelet, sen vann vi mot alla bara. Så det var nice. Vi tänkte innan att Mouz och Entropiq skulle bli svåra, för vi har haft problem mot dem. Vi har torskat mot Mouz många gånger och Entropiq har blivit mycket bättre sen vi mötte dem sist. Så jag var lite rädd för dem om jag ska vara ärlig, säger han.

Hampus är nöjd med sin egen form – även om den ”kan vara bättre” – och har äntligen blivit kvitt den öroninflammation han hade under IEM Katowice. 

Han berättar att sedan nya tränaren Daniel ”DJL” Narancic kom in i laget så har han börjat fokusera mer på att leda laget. Tidigare har han fungerat som lagets huvudsakliga ”playmaker”, men nu tar hans kommunikation prioritet.

Under den pågående turneringen, där Ninjas in Pyjamas tagit sig till kvartsfinal, fick lagets match mot Mouz extra uppmärksamhet. I sin segerintervju berättade Hampus att motståndarspelare hade skrikit ”fucking dogs” till dem.

Så började bråket

Nu berättar Hampus om hur det började.

– Innan matchen gjorde Mouz en intervju precis framför där vi satt. Då var det Torzsi som sa att det skulle bli ett ”easy game”. Så då blev jag lite triggad, hur kan en jävla akademispelare säga att det ska bli lätt liksom? Det håller ju inte. Så då var jag tvungen att visa honom, säger han och skrattar.

Under matchens första karta var NIP-spelarna därför extra högljudda och hetsade motståndet, ”som man gör”, vilket ledde till den 19-årige Mouz-talangens utspel. 

De två lagen hade därefter sina träningsrum intill varandra och träffades i loungen som ligger i anslutning till dem. Då fick de möjlighet att prata ut om det hela.

– Jag och Plopski satt där, och då kom några Mouzkillar ut. Då kom Torzsi också och bad om ursäkt och så. Så vi är cool. Han sa att det var lite känslor efter att vi hade skrikit under första kartan. Han är ny, så det är ändå förståeligt, och jag kan tänka mig att han hade världens klump i magen efter min intervju och alla våra tweets efteråt, säger Hampus.

Nu är allt glömt.

”Kommer tillbaka när han mår bra”

Lagkaptenen berättar vidare att det i dagsläget inte finns någon uppdatering kring när storstjärnan Nicolai ”Dev1ce” Reedtz kan komma tillbaka igen.

– Jag vet inte mer än vad du vet tror jag. Jag önskar bara att han mår bättre och att vi får tillbaka honom snart, man saknar ju honom i laget. Men han får ta sin tid och när han mår bra kommer han tillbaka.

Hans ersättare, Love ”Phzy” Smidebrant, har gått från klarhet till klarhet enligt Hampus. Detta efter en inledningsvis trög process med att integrera honom, då laget var osäkra på hur de skulle använda honom.

Det största problemet var hans kommunikation som var undermålig, till skillnad från Dev1ce som är känd för just den delen av spelet.

– Det är ju en kontrast att gå från Dev1ce till nästan vem som helst, för han är bäst i världen på det skulle jag säga. Det är viktigt för AWP-spelaren att ha bra snack, för då vet man vilka vinklar som hålls hela tiden. Så det var lite svårt med Love i början, men han har jobbat på det och blivit bättre.

Du har varit hemlighetsfull tidigare kring att du listat ut hur man får ut det mesta av Rez. Kan du berätta mer nu, för det verkar ha fungerat?

– Det är tyvärr fortfarande en hemlighet! Men det funkar ju som det ser ut, han har varit hur bra som helst.

Hur stor skillnad gör det för laget när Rez presterar så här bra?

– Det är ju en otrolig skillnad. Jag tror det var mot Entropiq när han var 1v2 på Overpass och det var matchens viktigaste runda. Torskade vi den skulle vi bli ”money fucked” och de skulle få tre gratisrundor. Sen tack vare honom var det vi som fick tre gratisrundor i stället. Det är ju de rundorna som du vinner på, så utan honom hade vi nog förlorat fler kartor. 

Vilka vill du möta i slutspelet i ESL Pro League?

– Jag vill spela mot Faze faktiskt. Vi har inte mött deras nya line-up och den är riktigt bra tycker jag. Att ha Ropz och Twistzz i samma lag, båda är ju hur bra som helst med rifles. Sen har de Broky som är råstabil på AW:n och Rain som alla säger är världens bästa lagkamrat. Plus en bra IGL med Karrigan, så jag tycker de har ett väldigt bra lag och jag skulle vilja möta dem och visa att vi är bättre.

När slutspelet inleds i april så är Hampus trött på att förlora. Nu vill laget ta en tung titel igen.

– Det är dags att vinna, avslutar han.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Se de sju mest ikoniska ögonblicken i CSGO

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.