Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Menade inte det här när jag sa liv och död”

Olofmeister - se hela intervjun med svenska världsstjärnan
Får vi se f0rest och Ninjas in Pyjamas i Brasilien?Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Nästa CS:GO-major kommer att hållas i brasilianska Rio, enligt Jarek ”Dekay” Lewis.

Beskedet möts av både glada tillrop och kritik.

”När jag sa till ESL att majors borde vara mer liv och död så är inte det här vad jag menade”, skriver profilen Duncan ”Thorin” Shields.

Det har länge spekulerats om det, men nu verkar det till slut vara klart att den första majorn i CS:GO nästa år kommer hållas i Brasilien. Enligt journalisten Jarek ”Dekay” Lewis kommer den gå under namnet ”ESL One Rio”. 

Men fansen får vänta ända till maj innan nästa års första major hålls. Beskedet om turneringen har på många höll mötts med glädje.

”Brasilienmajor låter fantastiskt! När vi spelade Pro League-finalerna där så var publiken galen. Bra tidszon för EU och NA också”, skriver svenske veteranen Adam ”Friberg” Friberg på Twitter.

”Liv och död”

Men även kritiska röster höjs.

”När jag sa till ESL att majors borde vara mer liv och död så är inte det här vad jag menade”, skriver e-sporthistorikern Duncan ”Thorin” Shields.

Han syftar på oron kring säkerheten i det sydamerikanska landet. Än så länge så har däremot inte ESL bekräftat värdstaden.

https://twitter.com/Thooorin/status/1196510816700383233