Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Den svenska duon jagas – av Astralis

Promisq.Foto: The Shotcaller/Youtube
Jeskla.Foto: Hyperx

Snart kan ytterligare två svenskar ta plats i League of Legends finrum.

Enligt uppgifter till Esportmaniacos är Astralis på väg att värva Jeskla och Promisq.

Under säsongen har duon varit Mousesports bot lane.

Det är sedan tidigare klart att LEC-laget Origen döps om till Astralis för att bära den danska ägarens namn. Origen hade en nattsvart säsong och slutade under sommarspliten sist i ligan med sex segrar och tolv förluster, efter att ha förlorat sju raka matcher under säsongsavslutningen.

Nu, som Astralis, ska laget göras om från grunden enligt uppgifter från spanska Esportmaniacos

Laget kommer enligt rapporten fortsatt att byggas upp kring den norske mid lanern Erlend ”Nukeduck” Holm, och han ser ut att få skandinaviska medspelare. Den svenska duon Jesper ”Jeskla” Strömberg och Hampus ”Promisq” Abrahamsson uppges vara nära att värvas.

Blev populär i storlaget

De har under säsongen varit bot lane för Mousesports i tyska Prime League som de vann under sommaren och kvalificerade sig till European Masters där de tog sig hela vägen till semifinalen.

Nu ser de alltså ut att få chansen i den största ligan i Europa och ställs mot lag som Fnatic och G2 och ersätter i så fall Upset och Jactroll. Promisq var tidigare en del av G2 som inhoppare och blev en mycket populär profil bland fansen, trots avsaknaden av matcher för laget.

Även Jeskla har en bakgrund i LEC där han spelade för Excel under 2019.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.