United-stjärnan startar eget lag: ”Är en dröm”

Så mycket tjänar de svenska e-sportstjärnorna
De Gea.
Foto: JON SUPER/SHUTTERSTOCK / JON SUPER/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: Rebels Gaming

David de Gea är nästa fotbollsstjärna att ge sig in i e-sporten.

Manchester United-målvakten har lanserat sitt eget lag Rebels Gaming – som redan har värvat en svensk spelare.

 – Det är en dröm som blir sann, säger han själv i ett pressmeddelande.

I augusti startade lagkamraten Jesse Lingard det egna laget Jlingz Esports. Förra Manchester United-tränaren Ole Gunnar Solskjaer har sedan tidigare en egen e-sportbyrå.

Nu blir målvakten David de Gea nästa fotbollsstjärna att ge sig in i e-sportens värld, efter att ha grundat det egna laget Rebels Gaming. 

Laget ska inledningsvis tävla i spelen Valorant, League of Legends och Rainbow Six: Siege, enligt ett pressmeddelande. Spelarna får egna träningslokaler i Madrid. Utöver det ska laget också anlita streamers och contentskapare.

– Lanseringen av Rebels Gaming inom e-sporten är en annan dröm som blir sann. Det är ett projekt som siktar på att gjuta in de värderingarna i den nya generationen av unga människor som jag haft sedan min början i professionell fotboll, säger David de Gea.

Flera spelare har redan värvats till den nya organisationen, bland annat en svensk. Felix ”Lynxi” Björklund blir en del av Rebels Gamings nya lag i Valorant, som lagkapten. 

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

10 tips för att bli bättre på Rainbow Six Siege

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.