Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tung start på majorn för Ninjas in Pyjamas

Foto: Twitch/Starladder
Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund Foto: Twitch/Starladder

Det blev en tung inledning på majorn för Ninjas in Pyjamas.

Svensklaget föll mot brasilianska Mibr på Dust2.

Nu väntar ett europeiskt mixlag i nästa match.

Ninjas in Pyjamas inledde majorpremiären mot brasilianska Mibr på sämsta sätt, som T-sida på Dust2. Men efter en sen upphämtning så lyckades det svenska hoppet till slut ta sex rundor innan sidbytet.

Men Mibr började direkt ta runda efter runda igen, trots att laget spelar med sin coach Wilton ”zews” Prado – som har varit pensionerad som spelare sedan 2016. 

Svenskarna tvingas även de spela med en icke-ordinarie då Cloud9:s Golden har lånats in under turneringen. Detta på grund av att nyförvärvet Plopski kvalificerade sig till minorn med sitt tidigare lag, vilket gör att han inte får spela majorn för en annan organisation.

På T-sidan var det framför allt den legendariska duon Patrik ”f0rest” Lindberg och Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund som tycktes ha besvär med fragproduktionen. 

Upphämtning räckte inte 

Vid ställningen 6–11 så påbörjade svenskarna en upphämtning genom att placera tre spelare på B-sajten om och om igen samtidigt som GeT_RiGhT började spela med stort självförtroende. Det räckte däremot inte.

Mibr tog över matchen igen och kunde till slut vinna med 16–12. Det innebär att Ninjas in Pyjamas nu ställs mot Cr4zy i sin andra match som spelas på torsdagen. 

Förutsättningarna är enkla: tre förluster innebär att ett lag åker ur, medan tre segrar innebär slutspel.