Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tung start på året för Fnatic – åker ut direkt

Så mycket tjänar de svenska e-sportstjärnorna
Krimz, Fnatic.
Foto: LIQUIPEDIA

Det blev en tung start på året för Fnatic.

Svensklaget är utslaget ur Funspark efter två raka förluster.

På torsdagen förlorade de med 1–2 mot Astralis – efter förlängningsdramatik.

Årets CS:GO-säsong har smygstartat med turneringen Funspark Ulti – där storlag som Fnatic, Gambit, Big och Astralis deltar. Fnatic förlorade årets första match mot Big med 1–2 på onsdagen. 

På torsdagen spelade de utslagsmatch mot Astralis och mötet inleddes på Mirage. Där blev svensklaget utspelat på sin T-sida och tog bara två rundor innan sidbytet.

Särskilt Fnatics stjärnspelare William ”Mezii” Merriman hade det tufft och avslutade kartan med bara fyra frags. Bara Ludvig ”Brollan” Brolin nådde tvåsiffrigt.

De förlorade till slut med förkrossande 2–16 på sitt eget kartval. Det såg därmed tufft ut inför Nuke, en klassisk Astralis-karta. 

Blev dramatiskt

Där tog Fnatic en tidig ledning som CT-sida och kunde återfinna självförtroendet. Halvan avslutade de i ledning med tre rundor.

Kartan blev jämn men den svensk-brittiska femman tycktes skjuta hårdare och kunde kvittera kartan med siffrorna 16–13.

I slutändan blev det en rysare på avgörande Inferno, där Astralis visade upp en imponerande T-sida och tycktes kunna läsa Fnaticförsvaret. Men det hela togs ändå till förlängning.

Till slut kunde Astralis ta segern med 19–16.

Fnatic är därmed utslaget ur turneringen medan Astralis får spela vidare i lägre slutspelsträdet.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Se de galna händelserna med CS:GO-stjärnorna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.