Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tung premiär för Ninjas in Pyjamas

Hampus ”Hampus” Poser
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

NiP såg ut att gå mot revansch mot franska världsettan Vitality, men föll på målsnöret.

Svenskarna förlorade säsongspremiären av ESL Pro League med 1–2.

Ninjas in Pyjamas åkte på en tung förlust i semifinalen av ESL One Cologne i helgen mot franska Team Vitality. Under onsdagskvällen så fick svenskarna en chans till revansch i premiären av ESL Pro Leagues säsong tolv.

NiP valde att inleda på Mirage där de dominerade mot världsettorna och tog en övertygande 16–7-seger. Än mer oroande för fransmännen: världens bästa spelare, Zywoo, var kartans sämsta spelare.

Ninjorna fick däremot en mardrömsstart på Dust2 och låg under med hela elva rundor efter sin CT-sida. Vitality tog också kartsegern med siffrorna 16–5 – och det hela skulle få ett avgörande på Inferno.

Kartan blev oerhört jämn, men i slutändan så var det fransmännen som drog det längre strået och vann med 16–12. Det trots ninjornas drömstart på matchen.

– Det är jättetungt, absolut. Det är så klart alltid tråkigt att torska, men det svider ännu mer när det vi kände att vi hade greppet om Inferno, säger Hampus ”hampus” Poser till SportExpressen.

”Kul med uppskattning”

Hampus har hyllats stort under de senaste månaderna för såväl sin roll som lagkapten samt sitt fraggande.

– Det är alltid kul att få uppskattning för det man gör, det visar att man gör det bra. Men absolut, jag känner mig bekväm – som en i gänget. 

Hur är det att möta en spelare som Zywoo, tänker man annorlunda än när man möter andra spelare?

– Nej, jag kör på som vanligt. Det går inte att tänka på en specifik motståndare. Jag tänker att jag möter 5 spelare. Men det är klart det kan smälla till om Zywoo eller s1mple är i andra laget. 

Under torsdagen så äntrar även svenska lagen Fnatic och Godsent ESL Pro League. Fnatic ställs mot Team Spirit klockan 14.00 medan Godsent möter G2 Esports 21.00.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.