Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Team Liquid besegrar Spirit i ESL One Stockholm i Dota 2

Aydin ”Insania” Sarkohi, kapten Team Liquid.
Foto: Team Liquid
Foto: Team Liquid

Det blev en tung inledning på lördagskvällen för Team Liquid.

Hemmahoppet föll med 0–2 mot TSM i Stockholm.

Därefter besegrade de däremot världsmästaren.

Dota 2-festen i Stockholm närmar sig slutspelet.

Svenska hemmahoppet Team Liquid stod på fem vinster – varav två på WO mot diskvalificerade Mind Games – och tre förluster inför lördagens möten.

Diskningen, som grundas i visumproblem, innebär att alla lag i grupp B redan är klara för slutspelet. Bara de fyra bästa tar däremot plats i övre delen av slutspelet. 

Liquid inledde lördagen med en match mot TSM.

I game ett spelade Liquid närmast felfri Dota i inledningen, men känslan var att de sparade misstagen till senare. TSM hade sedan länge en stor guldledning, men svenskarna kämpade sig tillbaka. Dock för sent.

I slutändan säkrade Nordamerikanerna segern, efter en timmes spel.

Imponerade i kvällens andra möte

Liquid såg sedan chanslöst ut i game två och blev överkört av TSM, som tog 2–0-segern. Nu står svensklaget på fem förluster och fem segrar – och riskerar en plats i nedre slutspelet, där varje match innebär vinna eller försvinna.

Därefter ställdes Liquid mot regerande världsmästaren Team Spirit och imponerade plötsligt stort. Laget vann game ett övertygande och fortsatte i samma spår under game två.

De kunde också ta en välbehövd 2–0-seger. Laget är nu väl placerat för att ta en plats i det övre slutspelet.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.