Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tränaren får sparken: ”Suger att få lämna”

Se hela intervjun med Patrik ”f0rest” Lindberg
Faruk ”pita” Pita.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
NiP-spelaren twist.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

I går kom uppgifterna om att f0rest är på väg att lämna NiP.

Nu står det klart att svenske tränaren Faruk ”pita” Pita sparkas av laget – och ersätts av Björn ”threat” Pers.

”Jag respekterar beslutet till hundra procent och önskar NiP lycka till”, skriver Pita på Twitter.

Patrik ”f0rest” Lindberg uppges vara på väg till Dignitas för att återförenas med GeT_RiGhT, Xizt och friberg. Nu bekräftar Ninjas in Pyjamas att huvudtränaren pita får lämna organisationen efter ett tufft år utan troféer. 

– Pita har gjort ett bra jobb för oss, men efter att inte ha hittat momentum så har vi beslutat att ett fräscht perspektiv krävs för att justera till den nuvarande CS:GO-scenen, säger Ninjas in Pyjamas nyutsedde operativa chef Jonas Gundersen till den egna sajten.

Faruk ”pita” Pita har även själv kommenterat beslutet på sin Twitter.

”Det suger att jag måste lämna, jag ska inte ljuga. Att säga något annat vore skitsnack, men jag respekterar beslutet till hundra procent”, skriver han.

Ångesten över GeT_RiGhT

Han berättar också om sina höjd- och lågpunkter som tränare för CS:GO-laget. Han ser chansningen på unga talangen Plopski som en av de saker han är mest stolt över. Men det han har ångest över i dag är hur han hanterade situationen när Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund tvingades lämna.

”Jag bad om ursäkt till honom personligen, men jag vill också passa på att göra det offentligt nu. Chris, du är en grym kille som förtjänar det bästa i livet.”

Nu tar tidigare NiP-tränaren Björn ”threat” Pers över som huvudtränaren efter att ha varit assisterande sedan i oktober. 

– Jag vill tacka NiP för den här möjligheten att tävla på den högsta nivån inom CS igen, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.