Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tjänade 50 miljoner och försvann helt – är tillbaka

Foto: OG
OG efter segern i The International 2019.
Foto: IMAGINECHINA / DING ZHENJIE

Han drog in 50 miljoner kronor i prispengar och försvann sedan helt från scenen,

Nu är 21-åriga stjärnan Ana tillbaka i OG:s Dota 2-lag efter ett och ett halvt år.

Senast han stod på en scen vann han The International.

Den australiske stjärnan Anathan ”Ana” Pham är en stor profil inom Dota 2 och känd för att ta regelbundna pauser från spelet efter jätteturneringen The International. 

Efter segern i turneringen 2019 – där OG vann 124 miljoner kronor – tog han ännu en.

Sedan dess har han varit helt frånvarande från spelet, trots att han vid 21 års ålder har tjänat tredje mest av alla i e-sportens historia. Totalt har han dragit in 50 miljoner i prispengar.

Nu har OG meddelat att stjärnan är tillbaka efter lagets tuffa period där de misslyckades med att kvala till majorn i Singapore.

”Alltid varit speciellt för mig”

Beskedet kommer efter att Yeik ”MidOne” Nai Zheng lämnat laget. 

– Vad kan jag säga... att spela med Ana har alltid varit speciellt för mig. Det för tillbaka så många minnen, så många lanes vunna, så många stora fajter. Så många roliga stunder. Det är fantastiskt att ha honom tillbaka, säger lagkaptenen N0tail i ett pressmeddelande.

Den tvåfaldige The International-vinnaren tar över carry-rollen i laget ännu en gång och OG hoppas nu att den dystra trenden ska vända. 

OG inledde säsong 15 av Dream League med en seger mot Brame med 2–0. I nästa omgång ställs de mot svenska Alliance den 20 april.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.