Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

The International 2020 kommer till Stockholm

Nu är det klart att e-sportens mest prestigefulla pokal kommer Sverige och Stockholm nästa år. Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlemy om nyheten.
Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr
Foto: DENNIS YLIKANGAS / BILDBYRÅN

Under helgen avgörs The International i kinesiska Shanghai.

Nästa år kommer superturneringen till Sveriges huvudstad när den tionde upplagan ska avgöras.

– Stockholm är exalterat över att vara värd för den här globala festen, säger Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr.

Över 300 miljoner kronor ligger i potten för årets upplaga av Dota2-turneringen The International. Nu är det klart att e-sportens mest prestigefulla pokal kommer Sverige och Stockholm nästa år.

Nyheten presenterades live i den officiella Twitchkanalen, där Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr deltog.

– Passionen för Dota är stark och vi är hedrade över att välkomna världen till att heja på sina favoritlag medan vi hyllar ett årtionde av mästare, säger hon.

Första gånge i Europa sedan 2011

I presentationsvideon gjordes en antydan om att turneringen kommer att äga rum i Globen, men det är ännu inte officiellt. Stockholm har en lång historia inom Dota och har varit platsen för många av de tidiga turneringar som fick spelet att växa.

Det blir första gången som The International hålls i Europa sedan den allra första ägde rum i tyska Köln 2011. Nu får stockholmarna hoppas på att det svenska storlaget The Alliance lyckas kvalificera sig till jätteturneringen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.