Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Tänk att spendera fem år på det – sen tas det bort”

Foto: Blizzard
Foto: Blizzard

Nu har fansen fått en sällsynt uppdatering för kommande Overwatch 2.

Bland annat avslöjar Blizzard att lagen kommer bestå av en spelare mindre.

Här är all ny information kring spelet.

På torsdagen hade Blizzard en lång livesändning där fler nya detaljer för Overwatch 2 släpptes. Det är fortfarande oklart när spelet släpps, men nu får fansen en inblick i vad man kan förvänta sig av spelet.

Den största nyheten är att spelet går från lag om sex till personer till att bara ha fem. Laguppställningen kommer vara en tank, två supportspelare och två DPS-spelare.

Beslutet har kritiserats av många och framför allt professionella tank-spelare är nu oroliga för att deras karriärer kan vara över, efter att antalet platser på deras position plötsligt halveras.

”Tänk dig att spendera fem år för att utvecklas på din roll, för att sedan se den tas bort medan du vet att kunskapen om din roll inte kan överföras till en annan och du förväntas ge ditt allt till slutet av säsongen”, skriver Atlanta Reigns tank-spelare Gator på Twitter.

Passiva rollförmågor

En annan nyhet är att de olika rollerna i spelet får passiva förmågor som ska göra dem ännu mer unika. Olika karaktärer har redan passiva förmågor, men de som rollerna får ska hjälpa dem att utföra sitt syfte bättre.

Ett exempel är att motståndare får mindre procent till sin ultimate-mätare genom att attackera tanks.

Blizzard påpekar också att det i dagsläget finns för mycket ”crowd control” i spelet, vilket kommer minskas till Overwatch 2 genom förändringar för olika heroes med sådana förmågor. Mei kommer bara kunna applicera en ”slow” i stället för att helt frysa motståndare med sitt primära vapen.

Spelet får också en uppdaterad UI som ska ge spelare en bättre översikt.

Under livesändningen visade Blizzard även upp fem helt nya kartor: Toronto, Rom, Rio de Janeiro, New York och Monte Carlo – som inspirerats av F1-loppet i staden. 

Sedan tidigare är det klart att också Göteborg och Indien blir kartor.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

https://twitter.com/Gator_OW/status/1395458630523183111

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.