Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Talangen plötsligt död – blev bara 23 år gammal

Höjdpunkter från VM-finalen i League of Legends
Pavle ”Yoppa” Kostic blev bara 23 år gammal.
Foto: Liquipedia
Foto: Youtube / Fortuna Esports

Förre Schalke-spelaren Pavle ”Yoppa” Kostic sörjs.

Den 23-årige talangen dog plötsligt i sviterna av covid-19.

”Vi har underbara minnen av dig och din tid med oss i Berlin. Du kommer för alltid vara en del av våra minnen”, skriver hans förra lag Team Vitality på Twitter.

League of Legends-världen har stor sorg.

Den serbiske spelaren Pavle ”Yoppa” Kostic hade så sent som för två veckor sedan avslutat sitt kontrakt med Schalke 04 och börjat se sig om efter sitt nästa lag.

Nu kommer i stället beskedet att 23-åringen är död, vilket bland annat Dexerto skriver om.

Han uppges plötsligt och oväntat ha avlidit i sviterna av covid-19. Efter dödsbeskedet har spelare och lag uttryckt sin stora sorg.

”Tragiska nyheter för oss alla i Mad och alla de som kände och spelade med Yoppa. Mina kondoleanser till hans familj och vänner, jag kan inte ens börja tänka mig sorgen över att förlora honom vid en så ung ålder. Vila i frid. Håll er i säkerhet och ta hand om varandra”, skriver Mad Lions-tränaren James MacCormack.

”Togs alldeles för tidigt”

”Otroligt... han var någon jag kände från början av hans karriär och hade otrolig respekt för. Du togs från oss alldeles för tidigt. Farväl, legend”, skriver spelaren Danny ”Dan Dan” Le Comte på Twitter.

Under sin karriär representerade Yoppa utöver Schalke 04 även lag som Giants Gaming, Team Vitality och Mad Lions. Han var den första serbiska spelaren att nå spelets högsta rank, ”challenger”. 

Han avled under tisdagen och det finns i dagsläget inga fler uppgifter om hur 23-åringen avled som en följd av viruset.

https://twitter.com/TeamVitality/status/1463591802703855616

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.