Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Talangen petas av Ninjas in Pyjamas

LNZ får chansen.
Foto: Ninjas in Pyjamas
Foto: Ninjas in Pyjamas

17-årige talangen Erik ”Ztr'' Gustafsson har visat upp dystra siffror i Ninjas in Pyjamas.

Nu flyttas han tillbaka ner i akademilaget – och ersätts av Linus ”LNZ” Holtäng, 18.

– Erik behöver lite mer tid för att utvecklas som spelare, säger tränaren Threat i ett uttalande.

Ninjas in Pyjamas överträffade förväntningarna när man nådde finalen i Flashpoint, i första turneringen med Dev1ce. Men trots det väljer man nu att göra förändringar i femman.

Erik ”Ztr'' Gustafsson petas ur a-laget för att återgå till akademilaget Young Ninjas. 

17-åringen har stått för många viktiga clutchsituationer, men har haft oroväckande statistik under sin tid i svenska storlaget.

I totalt 20 kartor under Flashpoint visade han upp plusstatistik i endast fyra av dem. Enligt tränaren Björn ”Threat” Pers behöver han mer tid på sig innan han är redo för högsta nivån.

– Erik har bidragit enormt till vår succé med grym kommunikation och energi, och hjälpt oss i svåra lägen. Men jag tror han behöver mer tid för att utvecklas som spelare, vilket är varför vi har bestämt oss för att låta honom spela i Young Ninjas, säger han i ett uttalande.

LNZ får chansen i Nip

Linus ”LNZ” Holtäng, 18 – som spelat för Young Ninjas – flyttas nu upp för att ersätta honom. Talangen har imponerat stort och tog nyligen sitt lag till final i Elitserien

– En talangfull spelare som har växt i Young Ninjas och nu får testa lyckan i huvudlaget, säger Threat.

Den femte platsen i laget är fortfarande inte permanent, och det återstår att se vem som får representera Ninjas i Pyjamas i majorn i Stockholm senare i år.

https://twitter.com/NIPCS/status/1399772764240756750

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Se dev1ce uppvisning i debuten för Ninjas in Pyjamas

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.