Talangen petas av Ninjas in Pyjamas

LNZ får chansen.
Foto: Ninjas in Pyjamas
Foto: Ninjas in Pyjamas

17-årige talangen Erik ”Ztr'' Gustafsson har visat upp dystra siffror i Ninjas in Pyjamas.

Nu flyttas han tillbaka ner i akademilaget – och ersätts av Linus ”LNZ” Holtäng, 18.

– Erik behöver lite mer tid för att utvecklas som spelare, säger tränaren Threat i ett uttalande.

Ninjas in Pyjamas överträffade förväntningarna när man nådde finalen i Flashpoint, i första turneringen med Dev1ce. Men trots det väljer man nu att göra förändringar i femman.

Erik ”Ztr'' Gustafsson petas ur a-laget för att återgå till akademilaget Young Ninjas. 

17-åringen har stått för många viktiga clutchsituationer, men har haft oroväckande statistik under sin tid i svenska storlaget.

I totalt 20 kartor under Flashpoint visade han upp plusstatistik i endast fyra av dem. Enligt tränaren Björn ”Threat” Pers behöver han mer tid på sig innan han är redo för högsta nivån.

– Erik har bidragit enormt till vår succé med grym kommunikation och energi, och hjälpt oss i svåra lägen. Men jag tror han behöver mer tid för att utvecklas som spelare, vilket är varför vi har bestämt oss för att låta honom spela i Young Ninjas, säger han i ett uttalande.

LNZ får chansen i Nip

Linus ”LNZ” Holtäng, 18 – som spelat för Young Ninjas – flyttas nu upp för att ersätta honom. Talangen har imponerat stort och tog nyligen sitt lag till final i Elitserien

– En talangfull spelare som har växt i Young Ninjas och nu får testa lyckan i huvudlaget, säger Threat.

Den femte platsen i laget är fortfarande inte permanent, och det återstår att se vem som får representera Ninjas i Pyjamas i majorn i Stockholm senare i år.

https://twitter.com/NIPCS/status/1399772764240756750

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Se dev1ce uppvisning i debuten för Ninjas in Pyjamas

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.