Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sverige tar totalseger i världsmästerskapet

Svenska landslaget i CS:GO inför turneringen
Foto: SESF

Sverige tar totalsegern i VM i e-sport!

Det hela har avgjorts i spelen CS:GO, Dota 2, PES och Tekken 7 i israeliska Eilat.

– Det har varit en fantastisk turnering med en fantastisk landslagstrupp, säger Dota 2-tränaren Ashkan ”Sultanen” Namazi i ett pressmeddelande.

Nu har e-sport-VM spelats klart i Israel, där Sverige tävlade om medaljerna i fyra stora e-sporter. 

CS:GO-laget tog sig – trots att man tvingades spela med sin tränare efter ett covidfall i truppen – till en fjärde plats. 

Dota 2-laget tog sig hela vägen till final, medan PES-spelaren Samir ”Sam” Ben Sassi samt Tekken 7-spelaren Boris ”The Emperor” Cueto Ortiz bjöd på fint spel.

Tack vare lagets insatser kunde Sverige ta totalsegern i turneringen, trots att det inte blev något guld i de individuella e-sportgrenarna. 

– Det har varit en fantastisk turnering med en fantastisk landslagstrupp. En riktig ära att få representera Sverige tillsammans, säger Sultanen, tränare för Dota 2-landslaget.

Det är andra gången som Sverige tar totalsegern, efter att ha senast lyckats med bedriften för tio år sedan. 

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Se de sju mest ikoniska ögonblicken i CSGO

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.