Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensklagets succé – vinner 1,3 miljoner

Highlights: Se allt det bästa av Alliance från ESL One Germany
Foto: Twitch/ESL
Foto: Twitch/ESL

Team Liquid vinner ESL One.

Efter en lång kamp i lower bracket tar svensklaget förstapriset på 1,3 miljoner kronor.

– Vi har lärt oss mycket under turneringen och tagit vårt spel till nästa nivå, säger svenske Insania efter segern.

Team Liquid inledde ESL One Tyskland-finalen i ett rasande tempo och körde över Natus Vincere i både game ett och två. Mycket tack vare lagets svenska carry Michael ”Micke” Vu, som spelade Faceless Void och Sven.

Ukrainska Na'Vi fick däremot en drömstart på game tre och kunde reducera underläget till 1–2 med hjälp av en betydligt aggressivare spelstil i samtliga lanes.

Flera tidiga roams av Taiga gjorde att Liquid hade en tidig ledning i elimineringar i game fyra, även om guldskillnaden länge var närmast obefintlig mellan lagen. Det hela blev ett farmkrig mellan lagens carries.

Släppte rädslan

Ett stort misstag av Liquid ledde till en triple kill av V Tune på sin Anti-mage som också blev en gratis Roshan för Na'Vi. Men efter ett par vunna lagfajter av Liquid så visade sig svensklaget vara för starkt, särskilt Micke med sin Juggernaut.

Till slut valde Na'Vi att vifta den vita flaggan. Därmed är Team Liquid ESL One Tyskland-mästare 2020 och vinner förstapriset på drygt 1,3 miljoner kronor.

– Vi har spelat med mycket rädsla för att vinna innan, men vi visade att vi har kommit över det nu, säger svenske lagkaptenen Aydin ”Insania” Sarkohi i Twitchsändningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.