Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensklagets succé: ”Är sjukt imponerad”

Avslöjar spelet bakom nya svenska superlaget: ”Kan inte för mitt liv förstå det”
F0rest, Xizt, Hallzerk, Get_Right och Friberg.Foto: Dignitas/Youtube
Foto: Twitch/ESL

Dignitas är vidare i minorkvalet.

Det svenska superlaget besegrade Sprout på lördagskvällen.

Men det var lagets norske jättetalang som imponerade mest.

– Jag är sjukt imponerad, säger coachprofilen Pita efter matchen.

Lördagens europeiska minorkval i CS:GO inleddes med ett riktigt Sverigederby, där nya superlaget Dignitas ställdes mot Team GamerLegion. De presenterade tidigare under dagen den förre Ninjas in Pyjamas- och Fnatic-spelaren William ”Draken” Sundin som sin nya AWP-spelare.

Kvartsfinalen blev en riktig övertidsrysare på klassiska Nuke. Till slut stod toppseedade Dignitas som segrare med 25–21, mycket tack vare norske jättetalangen Håkon ”Hallzerk” Fjärli .

Vinsten innebar att Dignitas fick ställas mot tyska Sprout, nummer 39 på världsrankningen, i en bäst av tre.

Norske Hallzerk imponerade

Sprout dominerade på Mirage (16–7), men Dignitas slog tillbaka på Inferno (16–11) och kvitterade matchen. Semifinalen fick därmed avgöras på Vertigo där svenskarna inledde på CT-sidan – och de började starkt.

Xizt visade vägen och hade 17 frags efter tolv rundor, medan Hallzerk fortsatte att imponera med sin AWP. I halvtid ledde de med 9–6.

Efter sidbytet så fortsatte Dignitas på samma spår efter att ha vunnit pistolrundan och kunde stänga kartan, och därmed matchen, med 16–10.

– Jag är sjukt imponerad, det är över förväntan. Grymt spelat av alla, men framför allt Hallzerk, säger förre NiP-coachen Pita i Slop3s Twitchstream efter matchen. 

Hallzerk avslutade matchen med totalt +19 i frags kontra deaths och en snittskada per runda på 93,1. Närmast var F0rest på +6 och 79,7.

Segern innebär att Dignitas nu tagit sig vidare från det tuffa öppna kvalet till det stängda kvalet till minorn.

TV: Stor intervju med Patrik ”f0rest” Lindberg

Se hela intervjun med Patrik ”f0rest” Lindberg

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.