Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensklagets kross – fortsätter imponera

Guild-spelaren William ”Draken” Sundin under tiden i Nip.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: Twitch

Svenska Guild fortsätter imponera stort i Valorant.

Nu är laget klart för semifinal i VCT Challengers efter en kross mot Alliance.

Den helsvenska femman i Guild har överraskat många hittills sedan Valorant Champions Tour (VCT) drog i gång och tog sig till slutspelet i den första Masters-turneringen.

Nu fortsätter laget att imponera i steg två av Challengers.

På tisdagskvällen körde de över svenska organisationen Alliance med siffrorna 13–4, 13–6 på kartorna Split och Haven.

Det var talangen Leo ”Leo” Jannesson, 17, som än en gång imponerad mest och slutade med en rating på 1,41 samt plus 18 i total KD.

Segern innebär att laget nu är klart för semifinal där de ställs mot ytterligare en svensk organisation, Ninjas in Pyjamas. Nip besegrade i sin tur Masters-vinnaren Acend med 2–1 i kvartsfinalen.

Fler svenskar kvar

Ännu en kvartsfinal av intresse med svenskögon sett finns kvar att spelas. 

Funplus Phoenix – med svenskduon Shadow och Zyppan – möter Team Vitality under onsdagskvällen. I den andra återstående kvartsfinalen möts Team Heretics och Opportunists.

De två finallagen tar sig till finalspelet i Challengers, där två platser till den historiska första internationella Valorant-turneringen på Island står på spel.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.