Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensklaget vinner den talangfyllda turneringen

Max Lindkvist.

Svenska Lilmix vann den talangfyllda turneringen Esportal Nordic Invitational.

I finalen besegrades danska Singularity – trots en chocköppning på matchen.

– Vi sa att vi släpper den mapen och fokuserar på nästa, och den blev ju explosionsartad och likvärdig. Bara att de fick smaka på det, säger lagkaptenen Max ”Quix” Lindkvist.

Svenska CS:GO-portalen Esportal bjöd in flera stora organisationer till en turnering som spelades under helgen. Där deltog bland annat akademilagen till Astralis och Ninjas in Pyjamas.

Det svenska laget Lilmix tog sig till final genom att besegra Megoshort och Astralis Talent utan att tappa en karta. I finalen ställdes de mot danska Singularity, som Lilmix-kaptenen Max ”Quix” Lindkvist såg som största hotet inför turneringen.

– De är ganska likvärdiga oss, även om jag tycker vi är snäppet vassare, berättar han.

Men svensklaget chockades direkt i finalens första karta, Train. Där blev Lilmix chanslöst och snart hade Singularity tagit kartsegern med siffrorna  16–5.

– Vi kände väl när vi låg under med 1-9 eller nåt att de verkligen har låst oss och vi hittade inga luckor. Om vi fick några fler rundor och vann pistolrundan så kunde vi komma tillbaka, men det gick ju inte vägen. Så vi sa att vi släpper den mapen och fokuserar på nästa, och den blev ju explosionsartad och likvärdig, bara att de fick smaka på det, säger Quix.

Vände till seger

Lilmix bestämde sig inför Overpass för att våga vara det initiativtagande laget och ta duellerna, vilket också blev ett framgångsrecept då laget bara släppte två rundor under den första halvan och vann kartan med 16–7.

Avgörandet på Inferno blev något jämnare, men det var Lilmix som hade ett övertag kartan igenom och tog 2–1-segern med 16 rundor mot Singularitys elva – och vann därmed Esportal Nordic Invitational.

Efter segern hyllar Quix turneringsformatet med inbjudningsturneringar där lag slipper spela uttömmande kval och samtidigt får möta andra stora organisationer.

– Det är skönt att Sverige och Esportal verkligen steppar upp, så en stor eloge till dem, säger han.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.