Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensklaget världsetta – första gången på fyra år

Olofmeister om Fnatics framgångsår 2015
Fnatic efter segern i Dreamhack Masters i Malmö, oktober 2019.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Ett svensklag är bäst i världen i Counter-Strike för första gången på fyra år.

Fnatic tar över förstaplatsen på listan efter segern i ESL Pro League.

”Stolt över laget”, skriver Brollan på Twitter.

Sverige har sedan begynnelsen varit en av de största nationerna in Counter-Strike-scenen med namn som HeatoN och Potti. Men under de senaste åren så har länder som Danmark och Brasilien varit bland de starkaste nationerna.

Men nu sitter Sverige på tronen igen.

Den helsvenska femman i Fnatic är rankade som världsetta när HLTV kommer med sin senaste uppdatering av listan. Det kommer efter att laget vann säsong elva av ESL Pro League under veckan som gick efter finalen mot Mousesports.

Det innebär att ukrainska Natus Vincere petas från förstaplatsen som de haft de senaste tre månaderna medan topp tre rundas av med danska Astralis.

Första ettan på fyra år

Fnatic var det senaste svenska laget som rankades som bäst i världen. Det var i mars 2016, efter att laget dominerat scenen under hela 2015 och bland annat blev majorsegrare.

Svensklagets formkurva har pekat uppåt ända sedan värvningen av in game-ledaren Maikil ”Golden” Kunda Selim och att Robin ”Flusha” Rönnquist återvände från Cloud9.

–Jag känner att jag verkligen gillar hur Golden callar och tror verkligen på hans calls. När det gäller mig så har jag slutat övertänka situationer och har fått självförtroendet. Så det är nog därför det har gått så bra, sa Ludvig ”Brollan” Brolin nyligen till SportExpressen om framgångarna.

Just nu håller Fnatic på att spela kvalet till majorn i Rio senare i år. Hittills har laget en seger och en förlust i gruppspelet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.