Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensklaget utslaget – efter fem raka förluster

Så spelas League of Legends och Worlds 2020
Foto: Riot/Twitch
Foto: Riot/Twitch

Svensklaget Rogue fick en lovande start på VM.

Men nu är drömmen över – efter en tung förlust mot JD Gaming så är européerna utslagna.

De två storfavoriterna i ”dödens grupp” är nu klara för slutspel.

Rogue, med svenskduon Finn ”Finn” Wiestål och Emil ”Larssen” Larsson, blev det första europeiska laget att kvalificera sig till Worlds. Men nu är äventyret i Shanghai över för laget.

Efter en övertygande seger i premiären mot PSG Talon, där ingen Rogue-spelare eliminerades, har laget inte lyckats ta en seger. Två av favoriterna till att vinna världsmästerskapet finns i grupp B med Rogue, och det var kinesiska JDG som avslutade svenskarnas VM-spel.

G2 vidare till slutspel

Rogues starka start i mötet räckte inte, utan JDG tog sakta men säkert över riften och vann varje team fight. Kineserna lyckades dessutom säkra en tidig mountain soul, vilket blev för mycket för Rogue.

Nu är det klart att det inte blir något slutspel för varken Rogue eller PSG Talon, medan JDG är klart för semifinalen tillsammans med Damwon Gaming. Sedan tidigare så har G2 och Suning tagit sig vidare från grupp A där Suning blev gruppvinnare.

Grupp B avgjordes under fredagen, och Rogue åkte även på en snabb förlust mot Damwon. Därefter föll de mot PSG Talon och slutar därmed på en seger och fem förluster. Svensklaget blev därmed sist i gruppen. Trots det är supportspelaren Vander optimistisk.

– Jag är glad att vi har utvecklats som spelare och lärt oss vara mer aggressiva och taktiska, säger han i livesändningen.

Damwon blev gruppvinnare med fem segrar och en förlust medan Damwon går vidare som tvåa.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.