Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensklaget slängs ut – använde fusk-bugg

William ”Draken” Sundin skulle ha mött sin tidigare organisation NiP.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Guild delägs av David Beckham.Foto: WILFREDO LEE / AP TT NYHETSBYRÅN

David Beckham-ägda svensklaget Guild Esports har fått ett tungt bakslag.

Laget fråntas sin seger mot turneringsfavoriten G2 i First Strike och är därmed ute ur kvalspelet.

”Vad är det som händer?”, skriver Liquid-stjärnan Scream på Twitter.

Nyligen presenterades den stora nyheten att David Beckhams organisation Guild Esports värvar ett helsvenskt Valorant-lag med profiler som William ”Draken” Sundin och Yacine ”Yacine” Laghmari.

Laget har också imponerat stort i kvalet till den första stora Riot-turneringen i Valorant och besegrade under fredagen storfavoriten G2 Esports. Men nu kommer ett tungt bakslag för laget.

I efterhand räknas resultatet om till en förlust för svensklaget på grund av att de använt en otillåten ”boost”. Det vill säga att laget använde en otillåten del av kartan för att få en orättvis fördel.

– Guild exploaterade en bugg i spelet, så de tilldelades en förlust. De ersätts nu av G2 som tar platsen, säger värden James Banks i direktsändningen.

Ersätts av G2

Spelaren som använde boosten var Draken och han lyckades eliminera svenske landsmannen Jacob ”Pyth” Mourujärvi genom att använda den.

Guild kan ta sig genom kvalen nästa vecka för att nå First Strike, men vägen blir därför betydligt längre för att ta sig dit efter att laget kämpat sig fram i det pågående kvalspelet. 

I kvalslutspelet skulle Guild ha spelat ett svenskmöte mot Ninjas in Pyjamas, men G2 Esports får i stället deras plats.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

https://twitter.com/ScreaM_/status/1327638304695717888

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.