Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svensklaget lämnar Champions League

Jonathan ”Loda” Berg, vd för Alliance.
Foto: LIQUIPEDIA

Svenska Alliance drar sig ur Champions League i Dota 2.

Anledningen är den ryska invasionen av Ukraina.

”Vi kan inte längre delta”, skriver laget i ett uttalande.

Alliance har deltagit i den åttonde säsongen av Champions League i Dota 2 senaste veckan, men kommer inte att fortsätta spela turneringen.

Det meddelar svensklaget själva.

”Alliance drar sig ur D2CL med omedelbar verkan. Vi kan inte längre delta i turneringen på grund av det pågående kriget i Ukraina och Putins oacceptabla aggressioner mot det ukrainska folket. Tack för er förståelse”, skriver Alliance i uttalandet.

Turneringen består av lag från både Väst- och Östeuropa och har spelats online. Det vill säga att lagen spelar matcherna från sina respektive kontor eller hem.

Arrangören bakom är Epic Esports Events, ett ryskt bolag som ägs av Esforce Holding.

Holdingbolaget kritiserades på tisdagen av det ukrainska storlaget Natus Vincere, som menar att de har förnekat invasionen av Ukraina.

”Esforce Holding förnekar offentligt skräcken som händer i Ukraina just nu. Vi ser det som oacceptabelt och inhumant. Navi avslutar allt samarbete med holdingbolaget”, skrev Navi i sitt uttalande.

https://twitter.com/theAllianceGG/status/1498803675921330187

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Så mycket tjänar de svenska e-sportstjärnorna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.