Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenskarna är världens näst bästa lag i CS:GO

Se höjdpunkterna från när NiP vinner IEM Fall
Ninjas in Pyjamas efter segern i IEM.
Foto: Stephanie Lindgren / ESL

Ninjas in Pyjamas fortsätter klättra på världsrankningen.

Nu är det svenska laget listat som världens näst bästa lag, skriver HLTV.

De går därmed in i jätteturneringen i Stockholm som en av favoriterna.

Det har varit fyra tunga år för svenska CS:GO-laget Ninjas in Pyjamas, där laget inte lyckades ta en enda titel. För två veckor sedan lossnade det däremot, och laget vann IEM Fall efter en finalseger mot Ence.

Mycket tack vare danske Nicolai ”Dev1ce” Reedtz, som har transformerat laget sedan jättevärvningen i april. Han utsågs till turneringens bästa spelare, hans 19:e utnämning någonsin. 

Nu återspeglas lagets succé också på HLTV:s världsrankning, där laget klättrar upp till plats två – bakom ukrainska Natus Vincere. När Ninjas tog sig in i topp tre för en vecka sedan var det första gången för laget på fem år.

Det kan med andra ord bli roligt för de svenska fans som tar sig till Globen när jätteturneringen PGL Major inleds nästa vecka.

Det är det första världsmästerskapet i Counter-Strike på två år, efter att pandemin satt stopp. Majorturneringen blir också den första stora e-sportturneringen med publik i Europa sedan pandemins början.

Världens fem bästa CS:GO-lag

1. Natus Vincere (Ukraina)

2. Ninjas in Pyjamas (Sverige)

3. Team Vitality (Frankrike)

4. Gambit (Ryssland)

5. Heroic (Danmark)

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Så mycket tjänar de svenska e-sportstjärnorna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.