Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenskkollen: Robban säkrar grand slam med Faze Clan

Se bländande grafiken i nya CS2
Faze Clan vann ESL Pro League och säkrade en grand slam.
Foto: Helena Kristiansson / ESL

Svenske stjärntränaren säkrar en grand slam.

Fifastjärnan vinner ePremier League.

I Svenskkollen går vi igenom hur det har gått för alla svenska e-sportstjärnor under helgen.

 Så gick det för svenskarna under helgen den 24-26 mars.

Robban (till vänster) med Ropz och Twistzz.
Foto: Adela Sznajder / ESL

Counter-Strike: Global Offensive

Robert ”Robban” Dahlström har lett sitt Faze Clan till en ny titel, och cementerar sin plats som en av världens mest framgångsrika tränare.

På söndagen ställdes laget mot Cloud9 i finalen av ESL Pro League. Faze var värdiga vinnare efter en stark 3–1-seger. Utöver att bli EPL-mästare så säkrade Faze Clan också en Intel grand slam i och med segern, vilket kräver fyra vunna turneringar kopplade till serien.

Laget är bara det fjärde att lyckas med bedriften.

Så utöver de drygt 2 miljoner kronorna för EPL-titeln så får de också otroliga 10 miljoner för sin grand slam.

Ollelito och Stokes vann ePremier League.
Foto: EA Sports

Fifa 23

På söndagen fick vi också en andra ny svensk titelvinnare. Olle ”Ollelito” Arbin vann ePremier League tillsammans med lagkamraten Tom ”Stokes” Stokes. Duon representerar Leeds United och besegrade Tottenham i finalen.

Rekkles.
Foto: Michal Konkol / Riot Games
Finn.
Foto: Michal Konkol / LEC

League of Legends

Fnatic, och storstjärnan Martin ”Rekkles” Larsson, är tillbaka på riktigt i LEC efter den usla starten på säsongen. I helgen besegrade de först SK Gaming på lördagen och ställdes mot ärkerivalen G2 Esports i ”veckans match” på söndagen.

Det blev ett otroligt drama, där Fnatic tog ner samtliga tre inhibitors och G2 Esports nexus var vidöppen. Trots det kunde G2, med Martin ”Yike” Sundelin, mot alla odds överleva en fajt. Till slut säkrade däremot Fnatic segern – som också innebär att de säkrat sin plats i gruppspelet. Något de misslyckades med under vintern.

Även Finn ”Finn” Wiesjö och Astralis fortsätter imponera. De besegrade både Team Vitality och Team Heretics under helgen.

Följ Expressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.