Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenskens gest – ville ge bort bilen

Svenske Insania utsågs till MVP.
Foto: Gamer InTerview/Youtube
Foto: Twitch/ESL

Team Liquid vann ESL One Tyskland och svenske lagkaptenen Insania utsågs till MVP.

Men hans pris, en Mercedes-Benz värd över 500 000 kronor, ville han ge bort till lagkamraten.

– Jag tycker det är helt otroligt, det visar vilken karaktär han är, säger tränaren i podcasten ”Cap and Blitz”.

I söndags blev Team Liquid mästare i ESL One Tyskland och vann förstapriset på 1,3 miljoner kronor. En spelare i Dota 2-laget som stod ut var svenske lagkaptenen Aydin ”Insania” Sarkohi, som utsågs till turneringens mest värdefulla spelare.

Som pris fick han en sprillans ny Mercedes-Benz värd över en halv miljon kronor.

Men i podcasten ”Cap and Blitz” avslöjar Liquids amerikanske tränare William ”Blitz” Lee att spelarna själva inte höll med om valet. De ansåg att en annan svensk hade burit laget på sina axlar: Michael ”Micke” Vu.

Fina ögonblicket

I podcasten berättar han om ett fint ögonblick mellan de två svenskarna.

– Jag visste att Aydin skulle göra det här, för han bad om att få prata med Micke privat. Han försökte ge honom bilen, säger Blitz och fortsätter:

– Jag tycker det är helt otroligt, det visar vilken karaktär han är. Han är den typen av person som vinner en bil för 60 000 dollar och säger att ”du förtjänar den här mer”. Jag vet inte många personer som fungerar så.

Micke tackade däremot nej till erbjudandet och berättade dels att han inte kör bil och tyckte att Insania förtjänade den på grund av allt han gör för laget som kapten. 

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Lista: Så mycket tjänar världens sju största streamers

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.